EĞİTİME ADANMIŞ 28 YIL

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 28.yaşında. 21 Şubat 1989 yılında kurulan dernek, 28 yılda binlerce kardelen yetiştirip, kız çocuklarının eğitimine destek oldu.

EĞİTİME ADANMIŞ 28 YIL
21 Şubat 2017 Salı 14:06

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şubesi üyeleri, kuruluşlarının 28’inci yıldönümü dolayısıyla Valilik Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Dernek Başkanı Sevgi Akmen, burada yaptığı konuşmasında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 21 Şubat 1989 yılında Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılması, cumhuriyetin, demokrasinin, eğitimde fırsat eşitliğinin, kadın erkek eşitliğinin, insan onuruna saygının korunacağı bir Türkiye hayali ile bir araya gelen insanlar tarafından kurulduğunu ifade etti. 
28 yıl içerisinde Türkan Saylan’ın öncülüğünde eğitim ve kadın odaklı önemli birçok projeye imza attıklarını belirten Akmen, “ÇYDD, binlerce üyesi ve gönüllülerin katkılarıyla ‘çağdaş Türkiye’nin çağdaş kızları’, ‘bir ışık da siz yakın’, ‘baba beni okula gönder’, ‘her kızımız bir yıldız’, ‘Anadolu’da bir kızımız var, öğretmen olacak’ gibi çok sayıda projeyi yaşama geçirdi. Eğitimde fırsat eşitliğinden yaralanamayan kız çocuklarının okumalarını, meslek sahibi olmalarını sağladı. Üniversite çağında maddi zorluklar yaşayan binlerce gence burs vererek onların yaşamlarına dokundu. ÇYDD, eğitim hizmetinde fiziki eksikliklerin giderilmesi için de büyük bir çaba harcadı. Bu kapsamda, Türkiye’nin her yerinde eğitim evleri, kız yurtları, ilköğretim okulları, liseler, ana sınıfları, kütüphaneler, oyun parkları açtı” açıklamasında bulundu.  
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.