Eğitim-Sen, Yay’ın serbest bırakılmasını istedi

Eğitim -Sen Eskişehir Şubesi, gözaltına alınan barış bildirisi imzacısı Yrd. Doç. Dr. Ozan Devrim Yay'ın serbest bırakılmasını talep etti.

Eğitim-Sen, Yay’ın serbest bırakılmasını istedi
12 Mayıs 2017 Cuma 17:06

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, dün gözaltına alınan barış bildirisi imzacısı Akademisyen Ozan Devrim Yay’a ilişkin açıklama yaptı. Daha önce kanun hükmünde kararname (KHK) ile Anadolu Üniversitesi’ndeki görevinden ihraç edilen Yay’ın gözaltına alınmasının barış talebinin, hakikatin yanında duruş almanın bir kez daha kriminalize edilmeye çalışılması olduğu belirtilen açıklamada, Yay’ın bilim dünyasındaki ve emek, demokrasi mücadelesindeki yerine vurgu yapıldı. Açıklamada Yay’ın çevre mühendisliği alanında ulusal ve uluslararası bilim dünyasında saygın bir yeri olduğu ve gerçek bir bilim insanı tavrı gösteren aydınlardan oluğu belirtildi. “Biz hocamızı bilim dünyasına kattıkları yanında; emek, barış ve demokrasi mücadelesinde sergilediği aydın tutumundan tanıyoruz. Savaşa karşı barış, baskılara karşı demokrasi diyebilme cesaretini gösteren Yay, sendikal çalışmalarda da hep en ilerden sorumluluk almıştır. Bugün yargılanmaya çalışılan işte bu gerçek bilim insanı tavrıdır” denilen açıklamada Yay’ın, OHAL fırsatçılığına son verilerek derhal serbest bırakılması gerektiği belirtildi.(Evrensel)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.