DÖLEKÇEKİÇ: 'ÖZÜNÜZE DÖNÜN VE HAYIR DEYİN'

Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, "16 Nisan referandumu bir rejim değişikliğidir, tek adam rejimine geçiştir"dedi.

DÖLEKÇEKİÇ: 'ÖZÜNÜZE DÖNÜN VE HAYIR DEYİN'
09 Nisan 2017 Pazar 14:44

Demokrat Halk Parti İl binasında yaptığı basın açıklamasında Dölekçekiç, yasakların Cumhurbaşkanı haricinde olduğunu, Cumhurbaşkanı’nın evet mitinglerini  toplu açılış törenleri yapıyor gibi devlet finansmanıyla gerçekleştirdiğini ve evet çıkması halinde tehlikeler yaşanacağını  belirtti. 16 Nisan referandumu  bir rejim değişikliğidir, parlamenter sistemden  tek adam rejiminde geçiştir.Tek adam rejimine geçilerek, Cumhuriyet ve demokrasinin  kazanımları yok edilecektir.Kamu görevlileri AKP’nin adamı olmaya daha şiddetli şekilde devam edeceklerdir. Hukuk yönetiminden keyfi yönetime geçilecektir” dedi.Anayasa değişikliğinin devletin bekası olarak ortaya konulduğunu kaydeden Dölekçekiç, “ Memleketin değil iktidarın beka meselesidir. Bekalarını tehlikede gördükleri için böyle bir anayasa değişikliğini devlete dayatıyorlar” dedi. Dölekçekiç, biz parlamenter sistemden gelen bir partiyiz, geleneğimizde demokrasi var; merkez sağa sesleniyorum , özünüze dönün ve hayır diyin’’ şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.