DAHA KAÇ KİŞİ ÖLMELİ?

Sütlüce ve Yeşiltepe Mahalleleri arasındaki DSİ sulama kanalının üstünün açık olması felaketleri çağırmaya devam ediyor.

DAHA KAÇ KİŞİ ÖLMELİ?
12 Aralık 2016 Pazartesi 13:26

 
Son olarak 10 yaşındaki Mustafa Enes Doğan ile 61 yaşındaki Mehmet Korun’un yaşamını elinden alan sulama kanalında hala önlem alınmaması hem bölge sakinlerinin hem de Eskişehirlilerin tepkisini çekiyor. CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük başkanlığındaki ilçe yönetiminden oluşan bir heyet sulama kanalına giderek incelemelerde bulundu. Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz ile görüşen CHP heyeti sulama kanalının hala felaketleri çağırmaya devam ettiğini belirterek yetkililerin kamuoyu tepkisine rağmen çözüm üretmediğini ifade etti. 
KILLARI KIPIRDAMIYOR
Başkan Yörük, sulama kanalının DSİ’nin sorumluluğunda Sulama Birliğine kiraya verildiğini belirterek “Kanal 1995 yılında Sulama Birliğine kiraya verilmiş. Ancak buna rağmen asıl sorumluluk mülk sahibinin yani DSİ’nindir. Şayet Sulama Birliği sorumluluğunu yerine getirmiyorsa bu sorumluluğu DSİ’nin yerine getirmesi lazım. Bu kanal son dönemde iki cana mal oldu. Kentimizde bu kadar çok tepki gösterildi. Analar, babalar kanal başında açıklamalar yaptı. Yetkilileri göreve davet etti. Ancak yetkililer hala kılını bile kıpırdatıp sorunu çözmüş değil. Kaç can daha gitmeli ki yetkililer bu sorunun farkına varsın” dedi.
PİSLİKTEN GEÇİLMİYOR
Yörük, sulama kanalının aynı zamanda pis ve bakımsız olması nedeniyle sağlık koşullarını dahi tehdit ettiğini ifade ederek “Sulama kanalının durumu ortada. Pislikten, atıktan geçilmiyor. Bu durum insan ve canlı sağlığını da tehdit eder durumda. Temizlik dahi yapılmamış” diye konuştu.
BELEDİYELER İLE YARIŞMASINLAR
AK Partili yöneticilere de seslenen Yörük, “AKP’li siyasetçiler konuştukları zaman mangalda kül bırakmıyorlar. Siyasi anlayış ve zihniyetleri tamamen CHP’li belediyeleri karalamak ve engellemek üzerine kurulu olduğu için şehrin sorunlarını görmüyorlar. Belediyelerimizin çalışmalarını engellemek ve görmezlikten geleceklerine Yeşiltepe-Sütlüce arasındaki sulama kanalının çözümü için kafa yorsunlar. Belediyelerimizin çocuklarımıza dağıtacakları montları dahi eleştireceklerine sulama kanalının daha büyük felaketlere neden olmadan çözüme kavuşması için harekete geçsinler. Bu kanal son dönemde iki cana neden oldu. Şehre olan sorumluluklarını yerine getirsinler. Eskişehir’e yapılacak en büyük katkı, en büyük kalıcı eser kendi sorumluluklarını yerine getirmektir. Belediyelerimiz ile yarışacaklarına, belediyeler üzerine siyaset geliştireceklerine kurumların görevlerini yerine getirmelerini sağlasınlar” dedi.
Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz de yetkilileri göreve davet ederek sorunun çözülmesi için yetkilere çağrı yaptı.   
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.