CUMHURİYETİN KIYMETİNİ 15 TEMMUZ’DA ANLADILAR

Demokrat Parti Genel Başkanı, Eskişehir’de konuştu. Uysal, hükümetin eleştirdi. 15 Temmuz öncesinde cumhuriyetin kıymetini bilmeyenlerin, 15 Temmuz sonrası cumhuriyetin kıymetini anladığını söyledi.

CUMHURİYETİN KIYMETİNİ 15 TEMMUZ’DA ANLADILAR
30 Ekim 2016 Pazar 14:50

Demokrat Parti İl Kongresi için kente gelen Genel Başkan Gültekin Uysal, hükümeti eleştirdi. Doğu ve Güneydoğu'dan hemen hemen her gün ülkeyi yasa boğan şehit haberleri geldiğini söyleyen Uysal, “ Memleket olarak yüreğimize taş bastığımız bir dönemi yaşıyoruz. Milyonlarca şehit vermiş bir millet olarak, elbette şehit vermekten korkmuyoruz. Ama bugünün Türkiye’sinde, bu ülkenin sorumlu bireyleri olarak millet adına niçin bu kadar şehit verdiğimizi de sormak istiyoruz. Bunca yıllık tarihi tecrübesi ve bunca yıllık kavgasına rağmen Türkiye’nin operasyonlara açık hale getirilmiş olmasının ızdırabını yaşıyoruz” dedi. 15 Temmuz öncesine kadar cumhuriyetin kıymetini bilmeyenlerin, 15 Temmuz sonrası cumhuriyetin kıymetini anladıklarını ifade eden Uysal, “Tarihimize kara lekeler olarak düşmüş şubatlara, martlara, nisanlara, mayıslara ve eylülere bir yenisi eklenmesin diyerek verdiğimiz mücadelede, yeniden 15 Temmuz gibi bir kara günün bu millete yaşatılmasının ızdırabını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlık ve başbakanlık makamlarına oturup, her türlü imkânı, her türlü imtiyazı sonuna kadar kulanlar, cumhuriyetin kıymetini 15 Temmuz’da anladılar” diye konuştu.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.