CUMHURİYET’E DESTEK ZİYARETİ

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer Cumhuriyet Gazetesi'ne dayanışma ziyaretinde bulundu.

CUMHURİYET’E DESTEK ZİYARETİ
03 Kasım 2016 Perşembe 16:39

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ü ziyaret eden Usluer, her geçen gün daha sorunlu bir ülke haline gelindiğini ve her sabah kaygı içinde haberlere bakmakla güne başladığını dile getirdi. Cumhuriyet Gazetesi'ne  yapılan bu operasyonun kabul edilemez olduğunu söyleyen Usluer, " em Cumhuriyete hem de Cumhuriyet Gazetesi'ne sahip çıkma zamanı. Zor günlerden geçiyoruz ve bu gidişe artık dur dememiz gerekiyor. Benim vekil olduğum şehrim Eskişehir'de Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri Fakültesi'nde öğrenciler kantinde Cumhuriyet Gazetesi okuma eylemi yapmışlar. Bu naif eyleme bile tahammül edemeyenler çocukların üstüne özel güvenliği göndermiş. Dün sosyal medyada gördüm ki sevgili Can Dündar öğrencilere selam göndermiş ve demiş ki ; ‘Sadece bir gazeteyi değil bir mesleği savunuyorsunuz.’ Çok duygulandım. Bu eylemi gerçekleştiren öğrenciler de yarının gazetecileri olacaklar.  Bu ülkenin yetiştirdiği önemli bir isim Can Dündar ve gazetecilik faaliyeti nedeniyle cezalandırılıyor, gazetelere operasyonlar düzenleniyor, bir çok basın yayın organı kapatıldı ama gençler, geleceğimiz buna tepki gösteriyor. Biz de onlarla birlikte tepkimizi göstermeye devam etmeliyiz.  Öğrencilerimiz de Can Dündar'a selam göndermiş, siz görüşürseniz bizden de selam olsun kendisine. Cumhuriyet Gazetesi'ni susturmaya çalışmak Cumhuriyet'i susturmaya çalışmaktır. Sizlerle dayanışma içinde olduğumuzu bilin. Bu kara günler dayanışmamızla aydınlanacak" dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.