Çocukların "Bir Dileği Var"

Anadolu Üniversitesi Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü tarafından düzenlenen “Türkiye’de Görülmemiş Sosyal Sorumluluk Projesi” semineri, Öğrenci Merkezi Salon 2009’da gerçekleştirildi.

Çocukların "Bir Dileği Var"
17 Kasım 2016 Perşembe 16:42

Tiyatro ve dizi oyuncusu Alper Türedi’nin lösemiden kaybetmiş olduğu kızı anısına 27 Mayıs 2014 tarihinde sosyal medya üzerinden kurduğu “Bir Dileğim Var” grubu her geçen yıl daha da büyüyerek kanserle mücadele eden çocuklara ve ailelerine destek olmaya devam ediyor. Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenen seminerde de kanserle mücadele eden çocukların dileklerini yerine getirmek amacıyla böyle bir grup kurduğunu ifade eden Türedi, projeyi diğer sosyal sorumluluk projelerinden ayıran noktayı şu sözlerle ifade etti: “Nakit paraya dokunmadan, bağış toplamadan, attığımız her adımı videolarla ispatladığımız bir oluşum olsun istedik. Bugüne kadar 20 farklı ilde 24 ayrı hastanede 619 çocuğun dileğini gerçekleştirdik.”
15 Kasım 2016 tarihi itibarıyla dernek olan “Bir Dileğim Var” grubunun çalışmalarını anlatmak üzere 25 üniversite gezdiklerini ifade eden Türedi, yaşadıkları ilginç olayları üniversitelerde gençlerle paylaşmayı önemsediğini belirterek burada gerçekleştirilen seminerlerin önemini şu sözlerle açıkladı: “Amacım daha fazla kişiye ulaşmak çünkü sosyal medyayı en iyi gençlik kullanıyor. Ayrıca burada okuyan öğrencilerin bazıları mezun olduktan sonra bir şirkette CEO ya da genel müdür olabilecekler. Geriye baktıklarında böyle bir oluşum olduğunu hatırlayıp buna destek olmak isteyebilirler. O yüzden benim kendimi ya da bu oluşumu en iyi ifade edebildiğim yer üniversiteler.”
“Bir Dileğim Var”, çeşitli sosyal medya platformları üzerinden çocukların dileklerini gerçekleştirebilecek yol arkadaşlarını aramaya devam ediyor.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.