ÇOCUKLARIMIZI İYİ YETİŞTİRMELİYİZ

Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle; Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın ve öğprenciler Vali Azmi Çelik’i ziyaret etti.

ÇOCUKLARIMIZI İYİ YETİŞTİRMELİYİZ
18 Kasım 2016 Cuma 12:37


“Geleceğimize güvenle bakmamız için, çocuklarımıza değer vermeliyiz” diyen Vali Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmelerine katkı sunmak ve onların güvenli yarınlara ulaşmasını sağlamak adına hepimize çeşitli görevler düşüyor. Bu bakımdan bütün çocukların huzurlu bir aile ortamında yetişmesi ve iyi bir eğitim almaları tek temennimizdir” şeklinde konuştu.
Sosyal medya kullanımı ile ilgili görüş bildiren Vali Çelik, çocuklarımızı bilinçli kullanıcı haline getirmenin önemli olduğuna vurgu yaptı. Çocuklardan çok kitap okumalarını isteyen Vali Çelik,  küçük yaşlarda okuma alışkanlığı edinen çocukların daha çok bilgi sahibi olacağını sözlerine ekledi. 
20 Kasım 1989 yılından bu yana Birleşmiş Millet (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlandığını belirten Müdür Aydın ise yapılan etkinlikleri anlattı.
Çocuk haklarının öğretilmesi konusunda, okullarda komite olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını aktaran Eskişehir Çocuk Hakları İl Komite Başkanı Öğrenci Zeynep Gülebağlan da, her yıl 81 ilden gelen komite başkanlarıyla başkent Ankara’da, “Çocuk Formu” adı altında buluştuklarını ve çocukların yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisine sunduklarını bildirdi. Sosyal çevrede yaşanan ihtiyaçların giderilmesi noktasında daha çok oyun alanlarının olmasını ve çocukların yaşam alanlarını kolaylaştıracak çalışmaların yapılmasını dileyen Komite Başkanı Gülebağlan, çocuk işçi çalıştırma konusunda da gerekli denetimlerin yapılmasını istedi.
100’ün üzerinde öğrencinin kayıtlı olduğu Eskişehir Çocuk Hakları İl Komitesi’nin her ay toplandığını kaydeden Komite Başkanı Gülebağlan, il düzeyinde çocuk haklarının tanıtımı için yaptıkları projelerden bahsetti.
Ziyaretin sonunda Vali Çelik, öğrencilere günün anısına kitap seti hediye etti.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.