ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE DERNEĞİ 37.ANAOKULUNU AÇIYOR

Sanatçı Gülben Ergen’in kuruculuğunu ve başkanlığını yaptığı 'Çocuklar Gülsün Diye Derneği', Türkiye genelindeki 37'nci anaokulu yarın Eskişehir'de açılıyor.

ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE DERNEĞİ 37.ANAOKULUNU AÇIYOR
21 Nisan 2017 Cuma 16:46

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen yaptığı basın açıklamasında, bütün çağ nüfusunun zorunlu eğitime kazandırılmasıyla ilgili fiziki mekan ile ilgili talepler ortaya çıkacak, bu doğrultuda ‘‘Çocuklar Gülsün Diye Derneği’sanatçımız Gülben Ergen’in başkanlığını yürüttüğü ilimizde bir anaokulu yapma girişiminde bulundu geçtiğimiz aylarda.Çok kısa sürede , bir ay gibi bir sürede okulun  yapımı tamamlandı. Yarın da okulumuzun açılışını gerçekleştireceğiz. Okulumuz Şehit Hasan Önal Kız Meslek Lisesi’nin bahçesinde yapıldı. Bu okulumuzun bahçesinde yapılmasının özel bir anlamı var, hem o bölgedeki okul ihtiyacı hem de bu okulumuzda çocuk gelişimi alanımızın olması; öğrencilerimize de uygulama  imkanının sağlanacak olması bizim için  yer seçimi noktasında etkili oldu. Yarın halkımızın katılımıyla ilimizin yerel protokolü ve sanatçımız Gülben Ergen’in katılımıyla saat 13.30’da okulumuzu öğrencileri ile buluşturmuş olacağız.Eğitim öğretim yılı sonu olması nedeniyle önümüzdeki yıl fiilen eğitim vermeye başlayacak, civar okullardaki sıkışıklığı gidermek için okulumuzun hemen faaliyete geçirmek gibi bir imkana da sahibiz, o bölgede bir anaokulu ihtiyacımız vardı böylece o ihtiyacımızı da gidermiş oluyoruz.

''Hayırseverlerimize imkan sağlamaya hazırız''
Bu yıl hayırseverlerimizin destekleri ile bir anaokulu  daha gerçekleştireceğiz, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Can Ayday hocamızın annesi için yaptırdığı bir anaokulumuz var, protokolünü geçtiğimiz günlerde imzaladık, Eskişehir’imize yeni bir soluk  getirecek bir yatırım olacak. Eskişehir’de  ismini bir eğitim kurumunda yaşatmak isteyen  çok büyük bütçeler ayıramayan hayırseverlerimizin, okul bahçelerinde onlara tahsis edeceğimiz küçük alanlarda 300-500  bin lira civarında  yatırımlarla  anaokulu yaptırabilmelerine imkan sağlamaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Eskişehir’de özel okullar da dahil olmak üzere  şu anda 58 anaokulu ve 148 anasınıfında okul öncesi eğitim veriyoruz. Eskişehir’in  il olarak  okul öncesi eğitime devam oranı yüzde 75 civarında, yüzde 100’ü sağlayamama nedeni  köylerdeki çocuklarımızın  zorunlu eğitim olmaması dolayısıyla taşıma kapsamına alınamayışı, yeni düzenlemelerle bunlar da  giderildiğinde yüzde 100’ü yakalamak bizim için çok da zor değil. Fiziki mekan açısından bu yıl bizim de yapacağımız iki anaokulu ve protokol aşamasına gelmiş , Kızılay tarafından Kardeşler Ortaokulu bahçesine yapmayı planladığımız anaokulu ile önümüzdeki yıl anaokulu alt yapısını güçlendirmiş olacağız. Okuul öncesi eğitimde zorunlu eğitime geçişe hep birlikte adım atmış olacağız. Bu hedefi ilk yakalayan illerden birisi olmak için her türlü alt yapımızı oluşturduk, insaşşah önümüzdeki yıl bu hedefi gerçekleştireceğiz.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.