ÇİFTÇİYE KÖTÜ HABER

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, bölge genelinde hafta boyunca zirai don olaylarının yaşanabileceğini söyledi.

ÇİFTÇİYE KÖTÜ HABER
17 Ekim 2016 Pazartesi 15:28

Hava tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Tarınç, geçtiğimiz hafta sonunun mevsim normallerinde yaşandığını, gece sıcaklıkların 9-10 derecelerde yaşandığını söyledi. Tarınç, “Haftanın ilk iş gününde yine güneşi göreceğiz. Bölge genelinde, gece saatlerinde hafif bir yağmur ihtimalimiz var. Salı günü Bursa kıyı kesiminde sağanak yağış beklentimiz var” dedi.
Tarınç, salı gününden itibaren sıcaklıkların eksilere düşeceğine dikkat çekerek, “Hafta sonuna kadar gece sıcaklıklar, sıfır ile eksi 5 derecelerde seyredeceğinden, yarından itibaren özellikle gece saatlerinde zirai don uyarımız var. Çiftçilerimizi ve üreticilerimizi bu konuda uyarıyoruz. Salı günü Eskişehir merkezde en yüksek hava sıcaklığımız 8-9 derece arasında olacak, yarın soğuk bir gün olacak” şeklinde konuştu.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.