CHP il başkan adayını buldum...

CHP il başkan adayını buldum...
12 Ağustos 2017 Cumartesi 12:15

CHP’de işler sarpa sarıyor.

İşin aslı yaşanan gelişmeler bir avuç suda fırtınalar estirmekten daha öte bir şey değil ama o gemiyi bu küçük fırtınadan kurtarmak görevini üstlenecek bir kaptanın eksikliği geminin çaresiz bir görüntünün içinde olduğu izlenimi yaratıyor.
Oysaki aranan kaptan çok uzakta değil.

CHP muhalefet yeteneğini kendi içinde bu denli hünerli kullanmaz ise, aynı CHP 2019 seçimlerinin hem ülke için, hem de kendisi için ne anlam ifade ettiğini idrak etmeyi başarırsa, aynı CHP adalet yürüyüşüne sırtını dönecek işlere imza artmaz ise, isimlerden, gruplardan, makamlardan daha çok fikir ve siyaset eksenli bir arayışa girmeyi başarır ise, işte o zaman bu küçük fırtınalar geminin tozunu almaktan öte bir anlam ifade etmez.

İşsizlik almış başını gidiyor, orta direk yok oldu, sağlık sistemine dair hatırı sayılır açıklar mevcut, eğitim sisteminin neresinden tutacağını şaşırıyor insan. CHP, ana muhalefet partisi olduğunu hatırlayarak bu işlere el atarsa, onun adamı, bunun adamı, onun adayı, bunun adayı gibi akla mantığa ters işler ile uğraşma gibi ciddi bir hastalıktan zaten kurtulacaktır.

Bu minvalde CHP il başkanı, bu sorunları en anlaşılır şekilde kamuoyu ile paylaşacak, kamu istikbalini kendi istikbalinden önde tutacak birisi olmalı.
Zannediyorum, CHP içinde çok fazla sayıda böyle kişiler vardır. Ama korktuğum şu ki CHP’nin isimler ve gruplar üzerinde oluşan ayrışmalardan kaynaklı hastalığından nasiplenenlerin gücü, sağlıklı bir yapılanmaya götüreceklerin önünü kessin. CHP’nin sağlıklı bir şekilde kongre sürecini aşması kendisine mutlaka yarayacaktır. Ama daha önemlisi şehir ve ülke siyasetine ciddi katkı sunacaktır.

Bu nedenle CHP isimlerin, grupların güdümünde değil, şehir ve ülke sorunlarının bilincinde olduğunu gösteren bir kimliğe bürünmeli.      
 
Sözün özü CHP’nin il başkanı arkasındakilerin gücüne değil, önündeki şehir ve ülke sorunlarına odaklanan bir isim olmalı. Böyle birini bulup çıkaramıyorsa CHP, çok fazla bir şeyler karalayıp yazmanın anlamı kalmamış demektir. 
Birileri birilerini desteklesin, CHP’lilerde uygun adım arkasından gitsin, belki korurlar makamları. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman Genç.. - 7 yıl önce
Yaptığın tesbit gayet doğru....Bu defaki İlbaşkanlığı veya her hangi bir görevin eskiye benzemeyeceği bir ülke gerçeğiyle karşı karşıyayız..Onun için dikkatli ,,candan yürekten ve toplumsal konuları bireysel menfaatin önünde tutacak isimler ihtiyaç var hemde eskisinden Çok çok fazla..Başarılar dilerim her arkadaşıma ..Baştada Ersin Dostuma..
Avatar
Berna - 7 yıl önce
AYDIN ÜNLÜCE
Avatar
Hüseyin karabulut - 7 yıl önce
Bende kimi bulmuş bu diye boşu boşuna okudum.