Büyükerşen: ‘Beni Eskişehir halkı korur”

CHP İl Örgütü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e yapılan saldırıya tepki göstermek için belediye binası önünde bir araya geldi. Eyleme çok sayıda Eskişehirli de destek verdi.

Büyükerşen: ‘Beni Eskişehir halkı korur”
30 Temmuz 2017 Pazar 12:56



CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da katıldığı eylemde Büyükerşen, Eskişehirlilere seslendi.  Büyükerşen, açıklamasında şu ifadeler yer verdi: “Dün yaşanan olaylar ders alınacak bir sonuç ortaya koydu. Köylerde, ilçelerde rant kalmadı. Çünkü oralar büyümüyor, gelişemiyor. Şehir merkezlerinde rant toplandı. İster yerel yönetim ister merkezi yönetimin yaptığı her yatırım rant yaratıyor. Yaşanan bu olayda bir rant kavgasıdır. Doğal yatırımın kentlerin gelişmesi gereken yerlerine rant sağlaması lazım. Bu her yerde böyle olur. Bu olaydan çıkan sonuç, rantlardan kanunsuz bir şekilde rant sağlamak isteyenler olduğudur. Bu olayda şehirdeki rant mafyalaşmasının bir örneğidir.”
 
“Müebbet hapis cezası olanlar nasıl çıkmış”
  Saldırıda bulunan kişilerin Ankara Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldığını belirten Büyükerşen, “Bu kişiler nasıl salınmış, nasıl çıkmış onu bilemiyoruz” diye konuştu.  
 
“Eskişehirliye sormadan iş yaptılar”
Yaşanan bu olaydan çıkarılması gereken dersi, şehir içindeki bakanlık ve onlara bağlı olan müdürlüklerin taşınmazlarının nasıl kullanılacaklarına şehir yerel yönetimi ve halkı ile birlikte karar verilmesi olduğunu belirten Büyükerşen, “Meşhur hat boyunu biz yol olarak düşünmüştük. Şayet bu olsaydı şehrin 30 yıllık trafik sorununu çözmüş olacaktık. Olmadı. İhaleye çıkardılar. Eskişehirliye sormadan Eskişehir’in planına uygun olmadan yaptıkları yerin uygunsuz bir şekilde kullanılıp kullanılmayacağını Ankaralı nerden bilecek. Halbuki bize sor değil mi?” ifadelerini kullandı.
 
“Beni Eskişehir halkı korur”
Saldırı sonrasında ülke genelinden çok fazla destek gördüğünü belirten yılmaz Büyükerşen, “Bana neden korumasız geziyorsunuz diye soruyorlar. Bende beni Eskişehir halkı korur diyorum. Dün yaşanan olayda da böyle oldu” dedi. 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.