BÜYÜKERŞEN 5 MADDEYİ VETO ETTİ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen 5 madde Başkan Büyükerşen tarafından veto edildi

BÜYÜKERŞEN 5 MADDEYİ VETO ETTİ
13 Ocak 2017 Cuma 19:48

Büyükşehir Belediye Meclisinin Ocak ayı son toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Gündemde yer alan Adliye Sarayı yanında bulunan katlı otoparkın satılmak istenmesi tartışmalara neden oldu. Komisyon raporunda Adliye Sarayı’nın yanında bulunan katlı otoparkın satılarak elde edilecek gelirle farklı alanlara otopark yapılmasına AK Parti grubu karşı oy verdi.
SÖYLEDİKLERİNDE AZICIK MANTIK OLSUN
AK Parti grubunun ret vermesi üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Büyükerşen, “Yeteri kadar otopark olmadığını söyleyen siz değil misiniz? Size ters gelen neresi?” diye sordu. Söz alan AK Partili Mustafa Önder, buranın satılmasına gerek olmadığını, buradan elde edilecek gelirle otopark yapılabileceğini savundu. Önder’in sözlerine tepki gösteren Başkan Büyükerşen, “Sen al işlet oradan elde edilecek gelirle bakalım otopark yapabilecek misin? Söylediklerinde azıcık mantık olsun. Otopark çoğalsın diyorsunuz. Öneri getiriyoruz kabul etmiyorsunuz. Bu yaptığınız engelleme olmuyor mu” dedi. Konuşmalar sonrasında maddenin oyçokluğu ile ret edilmesi üzerine Başkan Büyükerşen konuyu veto etti.
İNATLAŞMA İLE BİR YERE VARAMAYIZ
Daha sonra görüşülen yapımı devam eden Şehir Hastanesi yakınında Büyükşehir Belediyesi’ne ait arsanın satışına AK Parti grubu tekrar karşı çıktı. Oy çokluğu ile ret edilen madde Başkan tarafından veto edildi. Yenikent Mahallesi sınırlarında bulunan Yenikent kooperatifinde yapılması istenen plan değişikliğine AK parti grubu yine ret verdi. Konuyla ilgili komisyon başkanı Tuncay Köküer’den ricada bulunan Büyükerşen, “Bu tarz konularda toplantılarınıza ilgili belediyelerin başkalarını da davet ederseniz inatlaşma olmaz. Siz benim tavsiyem bu konuyu komisyona geri çekin ve başkanlardan görüş alarak bir anlaşmaya varın. İnatlaşma ile bir yere varamayız” dedi. Komisyon Başkanı Köküer ise “Önerinizi meclise sunun kabul edilirse neden olmasın” diye karşılık verdi. İlgili madde AK Partililerin kullandığı oy ile yine ret edildi. Başkan Büyükerşen bu konuyu da veto etti.
PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE VETO
Bir diğer veto edilen maddeler ise Alpu’nun Bozan Mahallesi’nde bulunan arkeolojik 3. sit alanında yapılması istenen plan değişikliği ile yine Alpu İlçesinde yapılması planlanan plan değişikliğine AK Partinin evet oyu vermesi üzerine veto edildi.
KURŞUN FABRİKASI MAHKEMELİK
İnönü İlçesi Kümbetpınar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kurşun Fabrikası’nın plan değişikliğine CHP grubundan ret oyu ,AK Parti gurubundan evet oyu geldi. Başkan Büyükerşen, bu fabrikanın çevreye büyük zararlar verdiğini yineledi. İlgili fabrikanın 1/5 binlik planlarının mahkeme sürecinde olduğunu hatırlatan Büyükeşen yapılması istenen 1/1000 planlardaki değişikliği de mahkemeye götüreceğini kaydetti.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.