"BUNUN VEBALİNİ NASIL ÖDEYECEKSİNİZ?"

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilen bazı personelin aylardır işe gitmeden maaş aldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

"BUNUN VEBALİNİ NASIL ÖDEYECEKSİNİZ?"
20 Ocak 2017 Cuma 14:12

 Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Esgündem26’nın gündeme taşıdığı konuyla ilgili açıklama yaptı.  Gündoğan, İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 10 AK Partili ilçe belediyesine 230 kişiyi altı ay süreyle çalıştırması için 2 milyon 787 bin 600 lira ödenek aktardığı, başkanları CHP’li olan Mahmudiye ve Han Belediyesinin ise kapsam dışı bırakıldığını anımsattı.  Mahmudiye ve Han’daki işsiz gençlerin kapsam dışı bırakılarak üvey evlat muamelesi yapıldığına dikkat çeken Gündoğan, ‘Bu ayrımcılık ne zaman telafi edilecek?’ diye sordu.  Gündoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “18 Ocak 2017 Çarşamba günü esgündem26 internet sitesinde yayınlanan İŞKUR’un Eskişehir kırsalında TYP kapsamında işçi alınan bir belediye ile ilgili haber dikkatimi çekmişti. İŞKUR’un TYP kapsamında Eskişehir kırsalında alınan bir belediyede istihdam edilen bazı kişilerin, görevlendirildikleri yere hiç uğramadan maaş aldığı haberi yer almıştı. Eğer bu doğruysa büyük bir haksızlık. Mahmudiye ve Han ilçelerinde o kadar işe ihtiyacı olan ve dürüst çalışan insanların hakkı yenmiştir. Bunun vebali nasıl ödenecek. Bu haksızlığa nasıl dur denilecek? Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü’ne soruyorum Mahmudiye ve Han Belediyesine TYP kapsamında neden işçi alımı yapılmadı. Bu sorumun cevabını kamuoyu ile paylaşmalarını bekliyorum. Acaba biz başka bir ülkenin belediyesi miyiz? "

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.