BUNUN ALTINDAN KALKAMAZSINIZ!

Cinsel istismar ile ilgili düzenlemenin dün akşam TBMM'den geçmesi büyük tepkilere yol açtı. Genel Kurulda konuşan Milletvekili Yüksel, Bakan Bozdağ’a seslenerek “Bunun siyasi, vicdani, hukuki sorumluluğunu hükümetiniz kaldıramaz. Bunu geri çekin” dedi.

BUNUN ALTINDAN KALKAMAZSINIZ!
18 Kasım 2016 Cuma 13:47

Türk Ceza Kanunu'nda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda tartışmalara yol açtı.  Genel Kurulda söz alan CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel, şunları kaydetti: “ Çok üzgünüm. Gerçekten bir milletvekilinin olabileceği kadar çok üzgünüm. Biz bu tasarıyı bir uzlaşma mantığı içerisinde alt komisyondan üç saatte geçirdik. Adalet Komisyonundan yarım günde geçirdik. Burada hükümetle yaptığımız görüşmeler sonucunda hiç olmaz denilen bir şey oldu. Dedimki içimden ‘Bu parlemonta çalışmıyor diyen, uzlaşma kültürü yok’ diyenlere çok güzel cevap oldu. Ama son saniyede ne alt komisyonda, ne üst komisyonda, ne de genel kurulda hiç önümüze getirilmemiş ve sonuçları itibari ile de siyasi sorumluluğunu hiç kimsenin almayacağı bir madde getirildi. 735 sayılı kanundan daha önceden yani ceza kanunu değişmeden önce olan bir maddeyi tekrar aynı haliyle buraya getirdik. Ama şimdi şu var. Şunu söylüyorlar.  ‘16.11.2016 tarihinden önce tecavüz eden, cinsel istismarda bulunan kişiler diyorlar. Bundan sonra olanları kapsamaz diyorlar. Yapmayın. Yol olur yol. Sayın Bakanın söylediği gibi şuanda bu konuyla ilgili 4000 bin kişi tutukluysa, 5 yıl sonra bir 4 bin daha olur. Onlar için bu düzenlemeyi tekrar yapmak durumunda kalırız. O kadan üzgünüm  ki evime gittiğimde 12 yaşındaki kız çocuğuma bir müjde veremeyeceğim. Anayasa Mahkemesi’nin kararına uygun bir düzenleme yaptık cinsel istismarla ilgili ama şimdi 11 yaşında bir çocuğa tecavüz eden, sonra belki ailesine para vererek, para karşılığı onunla evlenen, satın alan o adamı biz burada akladık.”
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.