BU ÜLKENİN HARCINDA ‘HAYIR’ VAR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması öncesi Eskişehir’de bir takım ziyaretlerde bulundu. Özel, “Bu memleketin harcında, temelinde kökünde hayır var. Hep beraber işgale, bölünmeye, parçalanmaya hayır dedik, diyeceğiz” dedi.

BU ÜLKENİN HARCINDA ‘HAYIR’ VAR
07 Nisan 2017 Cuma 13:32

 
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Tepebaşı Belediyesi’nin davetlisi olarak Eskişehir’e geldi.  Özel, Tepebaşı Belediyesi tarafından Altınsaray Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıda kadınlarla buluştu.  Toplantıya, CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda kadın vatandaş katıldı. 
 “Bir kişi için değil, 80 milyon için hayır”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, cumhuriyet sayesinde kadınlara sağlanan haklardan bahsederek, “Demokratik oy verme hakkımız laik, demokratik cumhuriyetimiz sayesindedir. Bu imkanlarımızı bırakıp neden başka bir sisteme geçelim? Bu değerleri kaybedersek geri dönüşümüz yok. Cumhuriyet kadınlara 1934’te seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Cumhuriyetin bize kattığı değerlere sahip çıkalım ve devam ettirelim ve bir kişi için değil, 80 milyon için hayır diyelim” dedi.
Referandum sürecinin sonucu kadınların sonucu olacak”
CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, bu referandumda Türkiye’nin geleceğinin oylanacağını belirterek, “Referandum süreci kadınların süreci ve bu sürecin sonucu kadınların sonucu olacaktır. Başarıyı sağlayacak olan kadınlardır. Kadınlar sandığa giderek çocuklarımız ve torunlarımız için hayır diye bağıracak. Bu referandumda Türkiye’nin geleceğini oylanacak. Bu bir genel seçim değil, ülkenin anahtarını tek bir kişiye verip vermemenin kararının oylanacağı seçimdir” ifadelerini kullandı.
“Bu memleketin harcında hayır var’’
CHP Gurup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise,   tüm kadınları referandum sonrası Meclis’e davet etti. 16 Nisan’da yapılacak referandumun önemine değinen Özel, “Bugün burada siyasi kimliğimle konuşmaya gelmedim, yakamızda parti rozeti, elimizde parti bayrağı, arkamızda Genel Başkanımızın resmi yok.  16 Nisan’da yapılacak olan referandum bir parti meselesi değil, memleket meselesi. ‘Evet’ mi, ‘hayır’ mı diye sorulacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi hepimizin dedeleri ataları ile kurtardı. Atatürk o dönem padişahının İngiliz sömürgesine mi girelim Fransız sömürgesine mi girelim diye sorarken Atamız hayır dedi.  Bu memleketin harcında, temelinde kökünde hayır var. Hep beraber işgale, bölünmeye, parçalanmaya hayır dedik ve diyeceğiz. 16 Nisan günü vatana, bayrağa, cumhuriyete ve meclise sahip çıkacağınıza gönülden inanıyorum’’ ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.