BİZ DE NAYLON ÜYE OLMAZ

AK Partili Mustafa Özkan’ın ‘Belediye işçileri CHP’ye üye olmaları konusunda zorlanıyor mu?’ sorusuna, Başkan Kurt, ‘Biz de naylon üye olmaz’ diyerek yanıt verdi.

BİZ DE NAYLON ÜYE OLMAZ
01 Kasım 2016 Salı 20:05

Odunpazarı Belediye Meclisi, Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden söz alan AK Partili Mustafa Özkan, partilerine belediyede çalışan taşeron işçilerin CHP üyeliğine zorlandığını ile ilgili şikâyetler geldiğini belirterek, bu iddiaların doğru olup olmadığını sordu. Kurt ise bu iddialara, ‘biz de naylon üyelik olmaz’ diye yanıt verdi. Kurt, “Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği, öyle ısmarlama, zorlama ve talimatla olmaz. Gönülden gelir, kalpten gelir, damardan gelir. Dolayısıyla böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Hiç kimseyi zorla bir partiye üye yapamayız” dedi.
GAZETECİLİK ASLA SUÇ DEĞİLDİR
Cumhuriyet Gazetesine yönelik operasyon mecliste de gündeme geldi.  CHP’li Aydın Ünlüce, yıllardır laik cumhuriyetin savunuculuğunu yapmış, şeriata ve gericiliğe karşı mücadele etmiş, bu uğurda pek çok yazarı katledilmiş Cumhuriyet Gazetesi’ni, FETÖ ve PKK terör örgütü ile ilişkilendirmenin mümkün olamayacağını söyledi. Ünlüce, “Bu kadar köklü ve eski bir gazetenin,  bunca yıllık yayın hayatında zaman zaman yönetim ve kadro değişikliğinden kaynaklı yayın politikası dalgaları yaşanmış olabilir. Bunu herkes eleştirebilir, beğenmeyebilir. Ancak unutulmamalıdır ki, Cumhuriyet Gazetesi sadece gazetedir. Ve gazetecilik asla suç değildir” ifadelerine yer verdi.
CİDDİ BİR KORKU ORTAMI YAYILIYOR
Başkan Kurt ise, gazetelerin bir suç unsuru olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, “Suç kişiseldir. Bu doğrultuda devletin yetkilileri usulü dahilinde üstüne düşeni yapmalıdır. Şuanda Türkiye’de ciddi bir korku ortamı yayılıyor. Bunun demokrasiye büyük zarar verdiğini hepimiz bilmeliyiz. Eğer savcıya, hakime güvenemeyeceksek zaten iş bitmiştir. Bu noktada  ilgililerin daha objektif olması gerektiğini, hukuku hukuk gibi değerlendirmesi gerektiğini vurgulamak gerekiyor. Cumhuriyet Gazetesi yüzyıllık bir gazetedir. Ciddi bir gazete. Bazı şeyleri hak etmiyor. Zararın neresinden dönersek kardır. İnşallah bir an önce normalleşiriz” dedi.
DESTEĞİ ALENEN ORTADA
AK Partili Ahmet Yapıcı, Cumhuriyet Gazetesi’nin demokrasinin gelişmesine katkı sağlayan bir gazete olmadığını savunarak, “İkinci Dünya Savaşının sonuna kadar faşizmi savunan bir gazeteydi. O yüzden Cumhuriyet ile yaşıt hala getirip, her zaman demokrasiyi savundu diye kutsallaştırmak çok yerinde değil. Ben desem ki ‘ Eskişehir Odunpazarı Belediyesini yöneten gücün kafası tıklım tıklım, ağzına kadar tezek dolu bir yönetim tarafından yönetiliyor’, bu düşünce özgürlüğüne girer mi? Bence girmez. Cumhuriyet Gazetesi bizzat bu tür yazılarla dolu bir gazetedir. FETÖ ve PKK’ya desteği alenen ortada. Can Dündar, bugün yurtdışında. Türkiye’nin aleyhine çalışmalarına devam ediyor. Dolayısıyla bu bir süreçtir. Hükümetin elinde, savcıların elinde raporlar var. Cumhuriyet Gazetesi’nin, FETÖ ile ilgili finans ağı ile ilgili raporlar  Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK)’ın elinde. Bu soruşturma yasal çerçeve içerisinde yürüyor. Bekleyip sonucu göreceğiz. Kimseyi itham etmeye gerek yok” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.