BİR DEĞER CANLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir’in kırsalında yaşayan 200’ü aşkın koza üreticisi ve üretici adayını Eskişehir’de ‘İpek Böcekçiliği Toplantısı’nda bir araya getirdi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Şehrimizin kaybolan değerlerinden ipek böcekçiliğini yeniden canlandırmak için 70 bin dut fidanı diktik, çiftçimiz ve Eskişehir kazansın istedik” dedi.

BİR DEĞER CANLANIYOR
11 Mayıs 2017 Perşembe 16:07

Eskişehir’in değerlerinden biri olan ipek böcekçiliğini tekrar canlandırmak ve kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara ekonomik güç sağlamak amacıyla üreticileri bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği toplantıyla ipek böcekçiliği hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Eskişehir’in yanı sıra Konya, Bilecik, Kütahya ve Adana gibi illerden de vatandaşların katıldığı toplantıda Ödemiş Kalkınma Kooperatifi’nden Gülfer Keskin, Marka Kurucusu ve Üretici Yaşar Aydoğan, Koza Birliği Genel Müdür Vekili Aysel Akbaba vatandaşları ipek böcekçiliği hakkında bilgilendirdi.
Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen  “Eskişehir’imizi her geçen gün daha da güzelleştirmek için 18 yıldır elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şehrimizin Türkiye’de, hatta dünyada, geldiği noktayı daha da ileriye götürmek için projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Ancak biliyoruz ki,  Büyükşehir Belediyesi’nin görevi sadece altyapı çalışması yapmak, asfalt dökmek, yol yapmak değil. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği büyükşehir belediyesinin görevi, tüm ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin her alanda yardımına koşmaktır. Eskişehir, geçmişte koza üretiminin çok önemli merkezlerinden biriydi. Kırsal alanda yaşayan hemşerilerimize, alternatif gelir kaynakları sunmak amacıyla, Belediyemizin bütçe olanakları çerçevesinde yol gösterici hizmetlerde bulunuyoruz. Bu hizmetlerden bir tanesini de Koza Birliği ile birlikte Sarıcakaya İlçemizde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sarıcakaya bölgesinde diktiğimiz 70 binin üzerindeki dut çeliklerini önce siz sevgili hemşerilerimize sonra da Tüm Türkiye’ye ücretsiz olarak dağıtacağız” dedi.  Bu proje ile çiftçilerin 40 gün gibi kısa bir süreçte 15-16 Bin TL gelir elde etme imkânına sahip olacağını ifade eden Başkan Büyükerşen, Sarıcakaya ve Mihalıççık’tan sonra birçok ilçede bu projeyi hayata geçirmek için çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Konuşmasında, hibrit  tohumlara da değinen Yılmaz Büyükerşen, "Hiçbir meyvenin sebzenin tadı kalmadı. Bir kullanımlık, genetiği değiştirilmiş, laboratuarda üretilmiş tohumlar nedeniyle tarım ölüyor. Hayvanları beslemek için kullandığımız samanları bile yurt dışından dövizle ithal etmek zorunda kalıyoruz. Türkiye, kendisi gibi 3 ülkeyi daha besleyebilecek potansiyele sahip. Ancak bunu başaramıyor. Bunu kesinlikle tersine çevirmemiz gerekiyor. Çiftçimizi ve dolayısıyla Türkiye'yi zenginleştirmemiz gerek" dedi. 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.