BEKLENEN GÜN GELDİ ÇATTI

Referandumdan saatler kalırken kıyıda köşede yer alan notları yazayım dedim.

BEKLENEN GÜN GELDİ ÇATTI
14 Nisan 2017 Cuma 15:17

MHP’den kayma olmuş mudur?
Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı danışmanın “eyalet” demesine takılınca, sosyal medyada kıyamet koptu. Hayırcılar “işte gerçeği gördü” dedi. Evetçiler, Bahçeli’ye Dönek Kautsky muamelesi çekti. Tartışma MHP’nin “biz yolumuzdan dönmedik” diyerek evet oyu kullanacaklarını açıklaması üzerine dindi. Ama bana kalırsa dönen dönmüştür yolundan.
 
Evetçilerin yüz karası
Biri dedi ki “hayırcıların kadınları kızları evetçilere helaldir” Bu ses İstanbul’dan yükseldi. Sosyal medya üzerinden burnumuzun dibine kadar geldi. Şimdi bu insan müsveddesinin, bu ülkenin ekmeğinden suyundan içtiğini düşündüğünüz dakika yediğiniz ekmekten, içtiğiniz sudan tiksinmez de ne yaparsınız? Bu yaratık istediği kadar evetçi veya istediği kadar hayırcı olsun. Bize ne ülkeyi, ne anayasayı, ne ekonomiyi sorgulattı. Çok daha ötede bir yaraya tuz bastı: Nerde bizim insanlığımız?… Eminim ki evetçiler “keşke evet diyecek dili lal olaydı” diye beddua etmişlerdir. İstanbul Belediyesi’nde bünyesinde çalışan bu yaratığın sözleri evet’e puan kaybettirdi.

Biri, vatandaş Cevdet’e kumar oynamadığımızı hatırlatsın
Adam var ki veriyor. “Benimle iddiaya giren yok mu? Evet çıkmaz ise iki evimi iddiaya giren kişiye vereceğim” diyor. Safça duygularla sandıktan evet çıkacağına dair şüphesi olmadığına işaret ediyor. Amma velâkin, mevzu bir anayasa olunca, mevzu ülkenin bundan sonraki geleceği olunca, vatandaş Cevdet’in “evet” kuponu tutmadı. Haberi okuyanlar "bu ne çiğlik" demişlerdir. “Aslanım be evetten ne kadar emin” diyenlerde olmuştur ama ben birinci şıkkı diyenler tarafındayım. Benim tarafımın daha fazla olduğuna dair üstümdeki cekete iddiaya giriyorum.

Referandum bitince soracağım sorular
 Şimdi ne olacak?
Evetçiye “eee anlat bakalım”
Hayırcıya “eee anlat bakalım”
Bir partinin il başkanına “neden sözünüz de durmadınız?”

Biz misyonumuzu yerine getirdik
Esgündem26 yayın hayatına bir girdapta başladı. Kurulduktan kısa bir süre sonra referandumu kucağında buldu. Hem evet, hem de hayır taraflarından elimizin uzandığı herkese söz hakkı tanıdık. Az yapmışızdır, ama öz yaptığımız kanısındayız.  
 
 
 
 

Etiketler; #soner uçak
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.