BAYRAMDA BUNU YAPMAYAN YANDI!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurallara uymayacak şekilde kurban kesimi yapanlara ağır para cezası verecek.

BAYRAMDA BUNU YAPMAYAN YANDI!
31 Ağustos 2017 Perşembe 11:30



 
Çevre ve Şehircilik bakanlığı gelişi güzel yerlerde ve kapı önlerinde kurban kesenlerin ‘Alo 181' hattına bildirilmesini istedi. Yasağa uymayanlara 2 bin 872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20’nci maddesi uyarınca 203 ila 50 bin 975 TL arasında para cezası kesilecek.
 
ALO 181’İ ARAYIN
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı’nın yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olabilecek faaliyetler denetlenecek. Veteriner, polis ve zabıtanın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı oluşturulan ekipler, Kurban Bayramı boyunca satış ve kesim yerlerinde denetim yapacak. Bakanlık, halktan da bu konuda duyarlı olmasını isterken, gelişi güzel yerlerde ve kapı önlerinde kurban kesip çevreyi kirletenlerin ‘Alo 181’ hatlı telefona ihbar edilmesini istedi. Kurban satışı ve kesimi, ilgili belediye tarafından gerekli alt ve üst yapının tesis edildiği veya ettirildiği yerlerde yapılacak, kurban atık ve artıkları belediyeler tarafından toplanacak.
 
EN AĞIR CEZA 50 BİN TL
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerin gösterdiği yerlerin dışında kesim yapanlara 2 bin 872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20’nci maddesi uyarınca 203 ile 50 bin 975 TL arasında para cezası kesileceğini bildirdi. (Sözcü)
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.