BAYRAM TEMİZLİĞİ

Kapınızı çalarsa çocuklar “bayramınız kutlu olsun” diye. Şekeri boş verin temiz ellerinizi gösterin.

BAYRAM TEMİZLİĞİ
24 Haziran 2017 Cumartesi 15:47

Gelin, hep beraber beynimizin örümcek ağı tutmuş, yüreğimizin tozlanmış, bize yaşamanın ne tür bir erdem olduğunu unutturan o lanet olası öfkemizi silip süpürelim.  Genlerimize işlemiştir bayram temizliği. Kırk deterjanın bir birine karıştığı o canım temizlik telaşı.

Bu bayram sadece evdeki gardolabın arkasını temizlemek kimseye yetmeyecek. Kasedeki şeker, gözdeki ışık aşkına belki de hayatlarımızı temizlemek gerek. Gözlerimizin önündeki perde çamaşır suyunu hak ediyordu hanidir. Görmüyoruz zira ne Semih’i, ne Nuriye’yi…

Yüreğimizdeki en utanılası tortudur Suriye. Yanı başımızdaki feryadı duymuyoruz. “Uluslararası ilişkilerin derinliklerine mi koydun kız, vicdan kovasını?” Rusya öyle yaparsa, ABD böyle yaparsa, biz de Rakka’ya girersek…. Gel de anlat bayram temizliğine… Kirlidir, temizlenmelidir. Çocuklarımız gelecek bayramda el öpmeye. ..Kirleten el öpülür mü?

Elbiseyi tekmeliyorsak eğer boyu diğerlerinden biraz daha kısa olduğu için. Düşünmez misin bu bayramda çocuklar ne giyecek üstüne? Azmış, kirli ellerimiz uzanıyorsa çocuklarımızın tek tel saçına dahi bile. Temizlenmek için daha güzel vakit var mıdır? Her bayram bir fırsattır. Gardolabın arkası, dolabın üstü bittiyse şayet hayatlarımıza gelmiştir sıra. Hatırı sayılır süre ömür yaşayanların, yaşayacaklara en büyük borcudur temizlik. Kapınızı çalarsa çocuklar “bayramınız kutlu olsun” diye. Şekeri boş verin, temiz ellerinizi gösterin onlara. Kolay gelsin. Herkese iyi bayramlar…
 


Etiketler; #soner uçak
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.