BAŞKAN KURT’TAN CAM İŞÇİLERİNE DESTEK SÖZÜ

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u 24 Mayıs’ta çıkacakları grevleri ‘milli güvenlik’ gerekçesi ile yasaklanan Kristal İş’in Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı ile bir araya geldi.

BAŞKAN KURT’TAN CAM İŞÇİLERİNE DESTEK SÖZÜ
29 Mayıs 2017 Pazartesi 14:24

Kristal İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı 24 Mayıs’ta çıkacakları grevin yasaklanması ve Şişecem’da başlattıkları eylemlerin ardından Başkan Kurt’u ziyaret etti. Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarette, Başkan Kurt Akyazı ile bir süre sohbet etti.

AKYAZI“HAKLI MÜCADELEMİZDE SİZİ DE YANIMIZDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIZ”

Kristal İş’in Şişecam’a bağlı 9 fabrikada, 6 bine yakın işçi adına yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin, işveren tarafından tıkanması sonucu 24 Mayıs 2017 tarihinde greve çıkacağı ilan ettiğini söyleyen Erdal Akyazı, ancak Şişecam işverenin hükümetten ricacı olarak cam işçisinin grevini 60 gün süreyle erteleterek fiilen yasaklattığını anlatı. AKP Hükümeti döneminde Kristal İş dahil bir çok sendikanın grevleri defalarca ertelendiğini vurgulayan  Akyazı, “Hükümet, amacı evine bir parça fazla ekmek götürmek, üretimden payına düşeni az da olsa alabilmek olan işçilerin umutlarını, mücadelelerini defalarca baltaladı” dedi. Grev yasaklarının cam işçisini ve Kristal-İş Sendikası’nı yıldıramayacağını vurgulayan Akyazı, bu nedenle de cam işçilerinin fabrika içinde çeşitli eylemler düzenlediğini kaydetti. Akyazı, “Haklı mücadelemizde sizleri, sendikaları, sivil toplum örgütlerini, kamuoyunu yanımızda görmekten onur duyarız” diye konuştu.

Başkan Kurt “Şişecam İşçisi’nin mücadelesinin sonuna kadar yanındayız”

İşçi sınıfının grev hakkını yıllarca mücadele ederek, bedeller ödeyerek kazandığını vurgulayan Başkan Kurt, işçinin üretimden gelen gücünü kullanmasının en kutsal hak olduğunu kaydetti. Başkan Kurt, “Şişecam İşçisi’nin mücadelesinin sonuna kadar yanındayız” dedi.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.