BAŞKAN İSYAN ETTİ

Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, 2017 yılında daha ekilmeyen şeker pancarı için avans alım fiyatının ton başına 210 lira olarak açıklanıp, 2016 yılının açıklanmamasının çiftçiyi mağdur ettiğini ifade etti.

BAŞKAN İSYAN ETTİ
11 Kasım 2016 Cuma 13:29

 
Kendisinin de pancar üreticisi olduğunu söyleyen Başkan Gündoğan; “ 2015 yılı şeker pancarı taban fiyatı 190 liradan alınmıştı. 2016 yılı için pancar üreticileri taban fiyat beklerken, 2017 yılında daha ekilmeyen şeker pancarı için taban fiyatının açıklanması üreticileri mağdur etmiştir. 2016 yılı taban fiyatları neden açıklanmadı? Pankobirlik bu konuda neden sessiz kalıyor? Çiftçileri temsil eden kuruluşlar, açıklanan 2017 yılı pancar fiyatının üreticilerini sözde sevindirdiğini ifade ederek onlarda sessiz kalıyor. Üretici zor durumdadır. Pancar üretim maliyetleri yükselirken, taban fiyatlarının verilmesi çiftçiyi zor durumda bırakmıştır. Bu şartlarda çiftçi pancar üretimi yapamaz hale gelmiştir” dedi.
Başkan Gündoğan; “ 2016 yılı şeker pancarının taban fiyatının açıklanmamasının diğer çiftçiler gibi şahsımı da mağdur etti. Pancar üreticisi tatmin edici taban fiyatının belirlenmesini beklemektedir. Ülkemizin çiftçisinin cebine girmesi düşünülen kazancın, dışarıdan gelecek olan mısırın nişasta bazında tatlandırıcıya dönüşmesiyle yabancı çiftçilerin cebine kazanç olarak girecektir. Türkiye’deki çiftçinin pancar üretimiyle ülke ekonomisine katkı sağlanacak ve aynı KDV getirisi sağlanacaktır. Ülkemizdeki üretilen şeker pancarı daha sağlıklı ve doğal olarak üretilerek vatandaşlara sunulduğu unutulmamaktadır” dedi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.