BARODA İNSAN HAKLARI ÇATLAĞI

Eskişehir Barosu, baro bünyesinde görev yapan İnsan Hakları Komisyonu’nu, insan hakları savunucularının Büyükada’da gözaltına alınması sürecinde yaşanan hukuka aykırılıklarla ilgili açıklama yapacağı gerekçesiyle görevden aldı.

BARODA İNSAN HAKLARI ÇATLAĞI
14 Temmuz 2017 Cuma 13:58

Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu’na üye sekiz avukat, komisyon üyeliğinden bir daha komisyonda görev almamak şartıyla atıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Avukat Fatma Girgin, komisyon olarak ilk olarak Enis Berberoğlu, Adalet Yürüyüşü ardından Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ilgili açıklama yapmak istediklerini fakat baro yönetimi tarafından engellendiğini söyledi. Son olarak komisyon üyeleri, Büyükada’da Uluslararası Af Örgütü temsilcilerinin toplantı yaptıkları sırada hukuka aykırı biçimde gözaltına alınmaları ve savunma imkânlarından yoksun bırakılmalarına karşı da basın açıklaması yapılmasına karar vermeleri üzerine baro yönetimi tarafından komisyon üyeliğinden çıkarıldılar.
 
ESKİŞEHİR BAROSU’NUN GELENEKLERİNE AYKIRI
Konuyla ilgili açıklama yapan İnsan Hakları komisyonu Başkanı Avukat Fatma Girgin, kendisiyle birlikte toplam sekiz avukatın komisyondan atıldığını, altı avukatın da komisyondan istifa ettiğini belirtti. Girgin, “Konuyla ilgili baro yönetim kurulu toplantısında yazılı eleştiri sunduk. Eleştirimize herhangi bir hukuki gerekçe gösterilmeden komisyondan bir daha üye olamamak koşuluyla atıldık. Katılımcı, demokratik ve çağdaş bir baro anlayışı içerisinde kabul edilemeyecek bu görevden alma işlemi, Eskişehir Barosu’nun geleneklerine aykırıdır” dedi.
 
GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETTİLER
Girgin, “Eskişehir’de işini kaybetmiş emekçilerin, şiddete uğramış kadınların, siyaset yapma hakkının, yasaklanmış demokratik etkinliklerin, öğrencilerin, gazetecilerin, aydınların, mazlumların toplumsal kesimlerin mücadelesini amaçlamış bir avukatlık geleneğinin sürdürücüleri olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuyoruz” diye konuştu.
 
Görevden alınan avukatların isimleri: Fatma Girgin, Neriman Ersin, Nilsu Kesim, Ceren Koçak, Pınar Çelik Arpacı, Serbay Akın, Zafer Kurter, Deniz Eren Dönmez.
 
İstifa eden avukatlar: Heval Yıldız Karasu, Barış İpek, Duygu Akyol, Ozan Güzel, Merve Bahar Çakır, Seçil Çam.
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sami Taşcı - 7 yıl önce
İstifa eden ve atılan Komisyon üyesi avulatları kutlarım.Baroya İnsanlık dersi vermişler.Korkudan ses çıkaramayan Ulusalcı takım heryerde başını kuma gömmüş bekliyor.