Bakan Özhaseki:500 bin konutun dönüşeceğini açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki '2016 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki Türkiye'de en az 500 bin konutun değiştirilmesi planlandığını söyledi.

Bakan Özhaseki:500 bin konutun dönüşeceğini açıkladı
03 Şubat 2017 Cuma 14:48

Bakan Özhaseki, önümüzdeki 15 yıl içerisinde tüm Türkiye'de riskli olarak gördükleri 7 buçuk milyon civarındaki yapıyı 2018'den itibaren dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti. Bakan Özhaseki, “Şura sonuçlarını yasalarla şekillendireceğiz. Çok hızlı bir biçimde kentsel dönüşüme gireceğiz. Okun yaydan çıkmadan önceki gerilme anı gibi 2017 bizim için. Hızla başlayabilir bu sene ama hata yapmak istemiyoruz. 2018 yılından itibaren de nasip olursa her yıl Türkiye’de en az 500 bin konutu değiştirmeyi, dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bunu yarısı İstanbul’da olacak 250 bini İstanbul’da 250 bini Anadolu’da olacak” şeklinde konuştu.
Belediyelere kentsel dönüşüm desteği
Kentsel dönüşümle ilgili Belediyelere finans desteği sağlayacaklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakanlık olarak bu yıl içerisinde yapacağımız çalışmalarla belediyelerin finansman sorununu çözeceğiz. İddialı söylüyorum biraz sıfır faizli gibi büyük krediler açacağız. Dönüşümlerde ellerini rahatlatmak için. Bakanlık olarak paranın faizine katlanacağız. Gerektiği kadar belediyelerimize finans desteği sağlayacağız. Bakanlarımızın önceden hibe yaparlardı, hayır yapmıyoruz bundan sonra bundan da vazgeçtik. Benim iki dudağımın arasında hibe olmaz. Böyle bir yetkiyi kullanamam ben. İstanbul’un kentsel dönüşümünde finans sorunu yaşayan belediyelerimize büyük paralar temin edip. Onların faizlerini karşılayacağım”.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.