Ata'yı şiirlerle andılar

Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği'ne (EŞYODER) üye şairler, dernek binasında toplanarak Atatürk ile ilgili şiirler okudular, türküler söylediler.

Ata'yı şiirlerle andılar
09 Kasım 2016 Çarşamba 10:51

Eskişehirli şairler ve ozanlar, Atatürk'ün vefatının 78’inci yılında farklı bir etkinliğe imza attı. Atatürk’ün sevdiği şiirleri dernek binasında okuyan şairlere, ozanlar da türkülerini seslendirerek eşlik etti. Düzenledikleri şiir ve türkü etkinliği ile ilgili açıklamada bulunan EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar, "Şairlerimizin ve ozanlarımızın Atatürk’le ilgili düzenledikleri şiir ve türkü etkinliği, bizleri çok duygulandırdı. Atatürk Haftası kapsamında; Atatürk’ün devrim ve inkılapları gelecek nesillere aktarılarak, ülkemize bırakmış olduğu mirasları hatırlıyoruz. Bu hafta kapsamında 27 şairimiz, Atatürk ile ilgili şiirlerini okudular, ozanlarımız Durşen Mert (Aşık Nurşah), Arif Çayır, Tahsin Genç, Atatürk’ün sevdiği türkü ve şarkıları sazları eşliğinde söylediler. Yazarlarımız da, Atatürk’le ilgili hatıraları anlattılar. Şairlerimiz, yazarlarımız, ozanlarımız; Atatürk ile ilgili şiirleri, sevdiği türküleri, şarkıları, hatıraları Atatürk’e yad ettiler. Atatürk’ün ruhu şad olsun" dedi.
 

Kaynak: İHA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.