ARALARINDA ‘HOCALARIN HOCASI’DA VAR!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan hakkında verilen idam cezaları 24 Nisan 1972'de TBMM'de yapılan oylama sonucunda kesinleşmişti. Üç isim 6 Mayıs 1972'de idam edildi. O dönemde Eskişehir milletvekilleri evet mi dedi hayır mı? İşte yanıtı…

ARALARINDA  ‘HOCALARIN HOCASI’DA VAR!
06 Mayıs 2017 Cumartesi 15:17

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan 6 Mayıs 1972'de idam edildi. Ancak idam kararı 24 Nisan 1972'de TBMM'de yapılan oylama sonucunda kesinleşti. O tarihi oylamada 450 milletvekilinden 323’ü oy kullandı.
Sonuç şöyle çıktı:
Kabul edenler: 273
Reddedenler: 48
Çekimserler: 2
Oya katılmayanlar: 118
Açık üyelikler: 9
Kabul edenler arasında Eskişehir milletvekilleri de vardı.  Eskişehir milletvekilleri Mehmet İsmet Angı, (AP) Şevket Asbuzoğlu (CHP), Orhan Oğuz (AP), Seyfi Öztürk (AP), M. Şemsettin Sönmez (AP) oylamada evet oyu kullanırken, B. Sıtkı Karacaşehir (CHP) ise oylamaya katılmadı.(Kaynak: Bianet)
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.