Akşener'in Başkanlığa bakışı

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, ‘partili cumhurbaşkanlığı’nın merkezde olduğu anayasa değişikliği teklifinde, tek kişiye çok fazla yetki verildiğini belirterek, “Oraya seçilen kişiyi öldürmeye mi niyetlisiniz kardeşim?” dedi.

Akşener'in Başkanlığa  bakışı
14 Ocak 2017 Cumartesi 10:48

Antalya’daki bir konferansta konuşan Akşener, teklife ‘Hayır’ oyu veren milletvekillerine teşekkür ederken, değişikliğin Meclis’te oylanmasını “Bir kişi istedi diye; birden, apar topar, yangından mal kaçırır gibi bir taslak Meclis’e geldi. Adı sözde cumhurbaşkanlığı. Başkanlık deseniz, başkanlık değil, cumhurbaşkanlığı deseniz, o da değil. Ne kadar yetki varsa tek bir kişinin elinde toplanacak. Buradaki özne Recep Tayyip Erdoğan gösterilmekle birlikte, kesinlikle kendisini özneye koyarak konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum” sözleriyle değerlendirdi.Yeni sistemde tek kişinin elinde bütün yetkilerin bulunacağını kaydeden Akşener, Tek bir kişiye; Meclis’i feshetme yetkisi, milletvekillerini seçme yetkisi, Anayasa Mahkemesi üyelerini atama yetkisi, HSYK üyelerini ve bürokrasiyi atama yetkisi verilecek. Oraya seçilen kişiyi öldürmeye mi niyetlisiniz kardeşim? Bu kadar işi bir kişi nasıl yapacak” dedi.Hükümetin halka saygı duymadığını söyleyen Akşener, anayasa metnini eleştirmek için televizyona çıkmak istediklerini ancak kanalların kendilerini “Sizi FETÖ’den içeri atarız” diye tehdit ettiğini de öne sürdü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.