90 kadın kendi işin patronu oldu

TEB Kadın Akademisi ve TOBB Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde Eskişehir’in kadın patronları bir araya geldi.

90 kadın kendi işin patronu oldu
27 Ekim 2016 Perşembe 16:23

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Kadın Bankacılığı kapsamında oluşturduğu TEB Kadın Akademisi, TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun işbirliğinde Eskişehirli kadın patronları bir araya getirdi. Toplantıda konuşan TOBB Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hüsniye Tali, kadın girişimci sayısını artırmak, Eskişehir ve Türkiye ekonomisine yeni kadın girişimciler kazandırmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Kurul olarak kadın girişimciliği bilincini oluşturmak için okullarda seminer ve eğitim gerçekleştirdiklerini belirterek, kadın girişimci sayısının artmasının ülkemiz ekonomisinin hedeflerine ulaşmasında önem teşkil ettiğini dile getirdi.
Eğitimlerle 90 kadın girişimci kendi işini kurdu
TEB Kadın Akademisi’nin açılışında konuşan ETO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu ise, kadın girişimciliği kavramının son yıllarda ülkemizde çok önem kazandığını belirterek, istenilen düzeyde olmasa da Türkiye’nin kadın girişimciliği konusunda önemli adımlar attığını söyledi. ETO’nun kadın girişimci sayısını artırmak için büyük çaba sarf ettiğini kaydeden Kutlu, KOSGEB işbirliği ile düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sayesinde 90 kadın girişimcinin kendi iş yerini açtığını söyledi. Kadın girişimcilere destek olmaya devam edeceklerini kaydeden Kutlu, kadın girişimciliğinin daha çok gelişmesinin ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.
TEB’in kadın patronlara özel destekleri anlatıldı
TEB Kadın Akademisi, ActionCOACH Türkiye İşletme Koçu Ayşegül Akşak’ın ‘Nakit Akışınızı İyi Yönetmenin İpuçları’ konu başlıklı sunumuyla devam etti. Etkinlik kapsamında TEB Kadın Akademisi’nin kadın patronlara finans, danışmanlık ve yeni bağlantılar kurmak için verdiği  destekler hakkında bilgi verildi. Etkinlikte ayrıca TEB’in kadın patronlara özel sunduğu, Kadın Patrona Özel EBRD Kredisi, KGF Kadın Patron Destek Kredisi, Altın Teminatlı Kredi, Kadın Bankacılığı Masraf Paketi, Kadın Bankacılığı Ürün Paketi gibi avantajlı bankacılık hizmetleri anlatıldı.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.