9 AKADEMİSYEN İŞSİZ KALDI!

Anadolu Üniversitesi’nde barış bildirisine imza attıkları gerekçesiyle açığa alınan akademisyenlerden 9’unun sözleşmeleri yenilenmeyerek, işsiz bırakıldı.

9 AKADEMİSYEN İŞSİZ KALDI!
02 Kasım 2016 Çarşamba 13:59

Eğitim-Sen Şube Başkanı Serkan Demir, Anadolu Üniversitesi’nde barış bildirisine imza atan, aynı zamanda sendikaya üye olan 9 akademisyenin herhangi bir neden gösterilmeden Anadolu Üniversitesi yönetiminin kararı ile sözleşmeleri yenilenmeyerek işsiz bırakıldığını söyledi. Demir, Ocak ayında açılan ve halen sonuçlanmamış disiplin soruşturması olmamasına rağmen, 5 Ağustos 2016 tarihinde 21 barış akademisyeninin üniversite yönetimi tarafından açığa alındığını hatırlattı.  “Bu haksız ve hukuksuz uygulama yetmemiş gibi sözleşme yenilenme süresi gelen akademisyenlerin sözleşmeleri yenilenmeyerek görevlerine son verilmiştir” diyen Demir, şunları söyledi: “Sözleşme yenilememe uygulaması ilk olarak ağustos ayı sonunda şube mali sekreterimiz Araş.Gör.Fidan Güneş Gürgör ile başlamıştır. Eylül sonu itibariyle ise üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Ozan Devrim Yay, öğretim görevlileri Dr. Abdullah Deveci, Eser Öykü Dede, Gülcan Ergün, uzmanlar Murat Yıkılmaz ve Duygu Abbasoğlu ile okutmanlar Osman Şişman ve Zafer Güzey herhangi bir neden gösterilmeden Anadolu Üniversitesi yönetiminin kararı ile sözleşmeleri yenilenmeyerek işsiz bırakılmıştır.”
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne çağrıda bulunan Demir, açığa alınma süreleri 5 Kasım 2016 tarihinde dolacak olan arkadaşlarının önümüzdeki hafta pazartesi günü göreve başlatılmasını, haksız ve hukuksuz yere sözleşmesi yenilenmeyerek işsiz bırakılan arkadaşlarının ise bir an önce görevlerine geri dönmelerinin sağlanmasını istedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.