350 diplomatik kariyer memuru ‘FETÖ’den atılmış

Dışişleri bakanlığında darbe girişiminden bu yana 350 diplomatik kariyer memurunun kamu görevinden ihraç edildiği açıklandı.

350 diplomatik kariyer memuru ‘FETÖ’den atılmış
16 Ocak 2017 Pazartesi 13:21

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanıtlaması istemiyle, bakanlık bünyesinde üst düzey kamu görevlileri de olmak üzere ne kadar görevden alma ve ihraç olduğunun açıklanmasını istedi.Bakanlığın verdiği bilgiye göre darbe girişiminden 7 Kasım tarihine kadar bakanlık bünyesindeki 350 diplomatik kariyer memuru ve 58 diğer kategorideki memur kamu görevinden ihraç edildi. Açıklamada, görevinden uzaklaştırılanlar arasında tekrar göreve iade edilen memurun bulunmadığı belirtildi. Bakanlık, ihraç edilenler yerine açıktan atama usulüyle yeni personel de alınmadığını açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.