2014 YILINDA AK PARTİ’DE DESTEK VERMİŞ

CHP’li İbrahim Arslan belgelerle konuştu. Arslan, Burhan Sakallı’nın görev yaptığı 2009- 2013 yılları arasında belediyenin 9 milyon 136 bin lira yol harcamaları katılım payı tahsil ettiğini söyledi. Yine 3 Temmuz 2014’te Odunpazarı Belediye Meclisi’nde, 2013 yılı yol harcamaları katılım payı alınmasına ilişkin kararın oy birliği ile alındığına dikkat çekti.

2014 YILINDA AK PARTİ’DE DESTEK VERMİŞ
02 Ekim 2017 Pazartesi 22:07

“Bireysel olarak asfalt parasına ben de karşıyım”

CHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi İbrahim Arslan, AK Partili Volkan Doğan ve Adem Kara’nın asfalt katılım payları ile ilgili belediyeye yönelik eleştirilerine Meclis’te yanıt verdi.  Arslan: “Bireysel olarak asfalt parasına bende karşıyım. Bu karşıtlığım sadece asfalt parasıyla da sınırlı değil. Ben ve birçok arkadaşımızın dolaylı vergilerin tamamına karşı olduğumuzun bilinmesi lazım. Çünkü dolaylı vergiler, dünyanın en haksız vergileridir.  Neden? Gelir farklılaşmalarına, gelir gruplarına bakmadan uygulanan vergi oranı herkes için aynıdır” dedi.

“Kamuoyuna doğruları söylemekle mükellefiz”

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan’ın “Mevcut yönetim 2,5 aydır zaten yapmadığı çalışmaların da parasını kopartmaya çalışıyor” ifadelerinin gerçeklikten uzak olduğunu belirten Arslan, “Bizler sorumlulukları olan insanlarız. Söyleyeceğimiz her söz kendimizi bağlayacağı gibi taşıdığımız sıfatlar nedeniyle de mücadele verdiğimiz siyasi topluluğu da bağlar. O nedenle kamuoyuna doğruları söylemekle mükellefiz.  Sayın İlçe Başkanımız  (Volkan Doğan) diyor ki; ‘Yönetim 2,5 aydır zaten yapmadığı çalışmaların da parasını kopartmaya çalışıyor.’  Şimdi arkadaşlarımız çok iyi biliyor ki bugün atılan asfaltın bedelini bugün toplama şansı zaten yoktur. İzleyen yıllarda değerlendirilir. İfade bütünüyle gerçeklikten uzaktır” ifadelerini kullandı.

“2009-2013 arası tahsil edilen katılım payı 9 milyon liradır”

2009-2013 yılları arasında 9 milyon 136 bin lira yol harcamaları katılım payı tahsil edildiğini söyleyen Arslan, “Yine aynı açıklamada Sayın İlçe Başkanımız; ‘AK Parti Belediye Başkanımızın almadığı katılım paylarını bile mevcut yönetim vatandaştan tahsil etmektedir’ demiş. 2009-2014 döneminde geçmiş dönemde, tahsil edilen yol harcamalarına katılım payı 9 milyon 136 bin liradır. 2009,2010,2011, 2012, 2013…’ Her ne kadar sonrasında Adem Kara arkadaşımız ‘Eee canım 2012’den önce zaten zorunluydu, tabi ki onları topladık’ dese de…  Bakın arkadaşlar diyorsunuz ki; “AKP’li belediyenin toplamadığı dahi…” ifadesini kullandığınız zaman bu cevabı alırsınız. Topladınız. Doğruları kullanacağız” dedi.

“Kanun dışında hareket edersek, keyfi hareket etmiş oluruz”

AK Partililerin, “mevcut yönetim asfalt parası alma konusunda keyfi davranıyor” eleştirilerine de yanıt veren Arslan, “Yine bir başka ifadesinde “AKP’li belediye başkanları para almamıştır, CHP’li başkanlar almakta” diyorlar.  “Toplanmak istenen paralarda keyfidir” diyorlar. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki belediyelerin sevk ve idaresi yasal mevzuat çerçevesindedir. Bu yasalar çerçevesinde hareket etmezseniz, kanunlara karşı gelmiş olursunuz. Eğer biz kanun dışında hareket edersek, keyfi hareket etmiş oluruz” diye konuştu. 

“2014 yılında asfalt parası alınması için oybirliği ile karar alındı”

Arslan, 3 Temmuz 2014’te Odunpazarı Belediye Meclisi’nde, 2013 yılı yol harcamaları katılım payı alınmasına ilişkin kararın oy birliği ile alındığını söyledi.  Arslan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:  “Diyor ki Sayın Kara;  “2012 yılından sonra alınan katkı payları yerel yönetimlere inisiyatifi vermiştir. Odunpazarı Belediyesi’nin mevcut yönetiminin asfalt katılım payı alması tamamen keyfi bir tutumdur. AK Partili belediye yönetimi 2012 yılından sonra asfalt katılım payı almamış, bir daha almayacağını ilan etmiş ve açıklamıştır” diyor. Açıklama Sayın Kara’ya ait. Bana değil.

“Bu inkara giremeyecek, şahitli, belgeli bir ispattır”

Tarih 3 Temmuz 2014. Hangi dönem? 2013. Sayın Kara ne diyor; “2012 yılından sonra almadık. Almayacağımızı da açıkladık. Taaddüt ettik.” Bu inkara giremeyecek, şahitli, belgeli bir ispattır.  Hani diyorlar ya “Biz AKP’li meclis üyeleri olarak bu tutumu ret ediyoruz. Alnımız ak, karşı çıkıyoruz…” Ama şu belge 2014 yılında oy birliği alınmasının resmi belgesi anlamına geliyor. O nedenle de halkı aldatmadan, halka doğru bilgileri vermek durumundayız.

“Bugüne kadar ödeyen ne olacak?”

Her ne kadar erozyona uğramış olsa da adalet, hukuk devleti ve eşitlik bizim vazgeçemeyeceğimiz bir değerdir. Alınmaması kararı bize popülist bir yaklaşımla sokaklarda çok daha rahat gezme olanağı sağlar. Peki eşitlik ilkesinden baktığımız zaman 2014 yılına kadar yol ve tretuvar harcamalarına ilişkin katılım payı kendilerine tebliğ edilmiş, bugüne kadar yıllarca ödemiş vatandaşımızın mağduriyetini nereye koyacağız. Bu insanlar dürüst olmanın, doğru olmanın bedelini mi ödesin. 2014’e kadar ödeyen ödedi, 2014’ten sonra kim ne yapıyorsa yapsın diyebilir miyiz. Bu eşitlik ilkesi ile doğru orantılı bir şey midir? Adalet. Onun için adalet diyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.