16 NİSAN SONRASI YENİ TÜRKİYE VE PARTİLER

Ahmet Yapıcı yazdı...

16 NİSAN SONRASI YENİ TÜRKİYE VE PARTİLER
04 Mayıs 2017 Perşembe 15:44

 Ahmet Yapıcı '16 NİSAN SONRASI YENİ TÜRKİYE VE PARTİLER'başlıklı yazısı; 
16 Nisan'da bir referandum yaptık. Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin 1923 ten sonraki en önemli seçimini yaptı. Millet %51,5’le parlamenter sistemden başkanlık modeline geçişi onayladı. Bu referandumu bu kadar önemli kılan etken nedir diye baktığımızda; Yapılan bu referandum ülkedeki askeri vesayeti, bürokratik vesayeti, yargı vesayetini, seçilmişler ve meclis üzerindeki Cumhurbaşkanlığı vesayetini (ki bütün cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkede hep krize neden olmuştur.) yerelde valilerin vesayetine son veren yeni bir yönetim sistemi gelmiştir.
En güzeli ve en hayırlısı olacağını düşündüğüm taraflarından biride artık milletvekilleri sadece yasa yapacak. Onun kızının tayini, berikinin oğlunun ataması, komşunun gelininin nakli işi ya da mahallesindeki ilkokulda geçici işçi olarak çalışacak kişinin kim olacağı işi ile uğraşmayacak. Asli görevi olan yasa yapma işine odaklanacak. Zamanını, birikimini, enerjisini ülke yararına, millet menfaatine olacak yasa yapımına ayıracak. Bu memleket öyle vekiller gördü ki, beş yıl mecliste görev yapıp her şeyden bihaber. Sadece oylamada gurubu ile el kaldıran vekiller mi dersin, beş yıl boyunca meclise hiç uğramayan vekiller mi dersin… Nelere şahit olmadı ki? Evet; en güzeli demiştim, en güzel tarafı da zübük tipi siyasetçilerin öne çıkmasına ve milletvekili olmasına mani olacak olması. Birikimi ile donanımı ile eğitimi ve tecrübesi ile meclise ve yasa yapımına katkı sağlayacak ehliyetli ve liyakatli insanlar daha bir ön plana çıkacak.  
Evet, referandum geçti. Acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle lehte ve aleyhte yapılan propagandalarla geçti. Bütün ezberler bozuldu. Hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak. Eski Türkiye 15 Nisan’da kaldı. Referandumun ilk sonucu Cumhurbaşkanı partisine üye oldu. 21 Mayıs’ta AK Parti’nin olağanüstü genel kurulu var. Reis partinin başına geçecek. Aslında 2017 yılı AK Parti için kongreler yılı, neden olağanüstü bir toplantıya ihtiyaç duyuldu? Bunun en önemli sebebi kongreler yapılırken ilçe başkanları ve ilçe yönetimleri belirlenirken, il başkanları ve il yönetimleri belirlenirken, Reisin partinin başında olmak istemesi. Cumhurbaşkanımızın Türkiye için koymuş olduğu 2023 vizyonunun sağlanmasında; partinin alt yapısını oluşturan üyelere, partililere ve seçmenlere yani kılcal damarlara ulaşacak teşkilatlara çok önem verdiği için bu süreçte partinin başında olmak ve süreci bizzat yönetmek istemesi sonucu olağanüstü genel kurula gidiliyor.
Evet, referandum hayırlısı ile geçti. Milletimize ve ülkemize hayırlı olsun. Kişisel kanaatim (bu tamamen kişisel düşüncem kimse üstüne alınmasın) en çok da hayır kampanyası yapan CHP’lilerin hayrına olmuştur. Bundan sonra onlarda milletin istediği yönde halkın talepleri doğrultusunda siyaset yapacaklar. Jakoben, baskıcı, kibirli, millete tepeden bakan, onları koyun sürüsü yerine koyan, halkı cahil, bilgisiz kime oy vereceğini bilmeyen bidon kafalı, kıllı bacaklı olarak göremeyecekler. En azından içlerinden böyle geçse bile bunu ifade edemeyecekler. En güzeli de artık CHP kavgaların, dedikoduların hiziplerin partisi olmaktan çıkarak, milletin partisi olma yönünde gayret gösterecek olmaları. Yoksa siyasi tarihimizin partiler mezarlığında yerini alır.        
  
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.