15 TEMMUZ SENARYO DEĞİL GERÇEK

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli albay Hasan Atilla Uğur, konferans için geldiği Eskişehir’de gazetecilerle bir araya geldi. Uğur, gazetecilerin 15 Temmuz’a ilişkin sorularına yanıt verdi.

15 TEMMUZ SENARYO DEĞİL GERÇEK
23 Ekim 2016 Pazar 22:48

15 Temmuz gecesi yaşananları kimsenin senaryo olarak adlandırmaması gerektiğini belirten Uğur, “YAŞ kararlarının öne alınması ile askeriyede ciddi bir temizlik yapılacaktı. Bu temizliğin yapılacağının farkında oldukları için düğmeye erken basmak zorunda kaldılar” dedi. Uğur, “Türkiye'de ikinci darbe tehlikesi var" açıklamasına açıklık getirdi. Uğur, “Bakın ben ikinci kalkışma birincisi gibi olacak demiyorum. Ben diyorum ki Güneydoğu’da halkın üzerine ateş edebilirler. Oldu mu? Evet, Yüksekova da polis panzerinin üzerinde ki makineli tüfek ateş aldı. 4 Kürt kökenli vatandaş hayatını kaybetti. Adana’da 7 tane bomba yüklü aracı yakaladılar. Amerika pes etmedi. İngiltere, PKK, PYD işbirliğindeler. Bombalar patlatabilirler. Güneydoğu’da kalkışma yaratmak için cenaze törenlerinde kalabalığa ateş edebilirler. Milletimiz korku içinde olmasın, panik içinde olmasın, temkinli olsun” ifadelerine yer verdi.  15 Temmuz sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal’i son derece doğru olduğunu belirten Uğur, “Fakat OHAL ilanından sonra yapılanlarda elbette ki yanlışlıklar var. Şuan 50 binden fazla insan içeride. Hatalar olabilir. Böylesine olağanüstü durumlarda elbette ki mağduriyetlerin ve yanlışlıkların olması da doğaldır. Kanun Hükmünde Kararnamelere baktığımızda ise sıkıntılar var.  Kuleli Askeri Lisesinin, Işıklar Askeri Lisesinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kaynağı Astsubay Okullarının ve Polis Okullarının, kolejlerin kapatılması, bence alelacele yapılmış ve savunma dürtüsü ile yapılmış bir şey. Temizlik anlamında da şuan çok dikkat etmek lazım; FETÖ’nün boşalttığı yerlere METÖ gelirse, METÖ’nün boşalttığı yere başkası gelirse hesabını yapmalıyız” diye konuştu.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.