Ziraat Mühendisleri Odası'ndan 65 yaş yasağına ilişkin düzenleme talebi

Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Muazzez Günay, koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşlarımızın kırsal alanlardaki tarımsal faaliyetlerine devam ettirmesi için yasak konusunda bir düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Ziraat Mühendisleri Odası'ndan 65 yaş yasağına ilişkin düzenleme talebi
02 Nisan 2020 Perşembe 14:06

Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Muazzez Günay, koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşlarımızın kırsal alanlardaki tarımsal faaliyetlerine devam ettirmesi için yasak konusunda bir düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çekti. Tarımsal üretimin zor bir süreçten geçtiğini belirten Günay, “Çiftçilerimizi yoğun bir çalışma dönemi beklerken, hastalık önemli ölçüde işleri aksatacak gibi görülüyor. Çiftçilerimizin hemen yapmak zorunda olduğu işler var. Hava sıcaklığına bağlı olarak önümüzdeki 15 gün içinde hububatta üst gübre atılmalı, yabancı otlar için ilaçlama yapılmalı ve nadas için ilk sürümler bitirilmelidir. İstenen verime ulaşmak için yazlık ekilişler bazı ürünler için tamamlanmalıdır. Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin ise bir gün bile ertelenmeyecek işleri vardır. Bu işlerin aksamaması için öncelikle kırsalda yaşayan üreticilerimizin yaş ortalamasının yüksekliği göz önünde bulundurularak 65 yaş üstü bireylere getirilen sokağa çıkma yasağının çiftçilik faaliyeti ile uğraşanlar için yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Tarımsal faaliyet beklemez, ertelenemez. Aksi takdirde yokluk kaçınılmazdır. Dışarıdan almak asla alternatif olamaz. Tüm dünyada tarımsal üretimin sıkıntıya girdiği bu dönemde paramız olsa bile satın alacak mal bulamayabiliriz. Yapacağımız tek şey tarımsal üretim seferliği başlatarak kendi kaynaklarımızı değerlendirmektir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.