"ZEHİR SOLUDUĞUMU FARKETTİM"

“Yeni nesil” denilerek Eskişehirlilerin götürüldüğü Alpu ilçesine de ‘aynısı yapılacak’ denildiği Çanakkale’nin Çan ilçesindeki termik santralin ortaya çıkardığı korkunç manzarayı Gazeteci Cem Seymen dile getirdi.

"ZEHİR SOLUDUĞUMU FARKETTİM"
27 Temmuz 2019 Cumartesi 13:36

'Yeni nesil' denilerek Eskişehirlilerin götürüldüğü Alpu ilçesine de ‘aynısı yapılacak’ denildiği Çanakkale’nin Çan ilçesindeki termik santralin ortaya çıkardığı korkunç manzarayı Gazeteci Cem Seymen sosyal medya hesabından duyurdu. 

Çan ilçesine giden Gazeteci Cem Seymen genzini yakan bir kokuyla uyandığını ifade ederek, “Çanakkale Çan‘dayım. Sabah genzimi yakan ağır bir kokuyla uyandım. Balkona çıktım, havada kesif bir koku. Zehir soluduğumu farkettim. Linyit kömür ve termik santralleri nedeniyle hep böyleymiş. Bütün Avrupa fosil yakıtları terk ederken biz halkımıza zehir solutuyoruz. Pes pes pes... Çan’da gördüklerim, soluduğum hava tüyler ürpertici. Sağlıklı gıda üretim merkezi olması gereken bölgede bu zehir yüzünden tarım yapılamaz. Santraller halkın tepkisi nedeniyle gece geç saatlerde faalmiş. Keyifli bir hafta sonu geçireyim derken canım çok sıkkın İstanbul’a dönüyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.