Zamları protesto ettiler

Eskişehir Demokrasi İçin Dayanışma Platformu üyeleri, Zorlu Enerjiye ait elektrik abone merkezi önünde biraraya gelerek, zamları protesto etti.

Zamları protesto ettiler
15 Kasım 2018 Perşembe 15:22

Platform adına açıklama yapan Kristal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, yıllardır uygulanan, ülkeyi enerjiden sanayiye, tarımdan gıda ürünlerine kadar her alanda dışa bağımlı hale getiren yeni liberal politikalar sonucu yaşanan ekonomik krizin gittikçe derinleştiğini söyledi.

-Pazara çıkamıyoruz-

Hükümetin ‘ekonomik kriz yok’ ifadelerini sert bir dille eleştiren Akyazı, “Tamam, kriz yok. Bizlerde ‘var, yok tartışması’ yapmak istemiyoruz. Yaşıyoruz. Pazara çıkılmıyor. Faturalar geliyor. Fark ortada. İflas edenler, kaçanlar, konkordato ilan eden firmalara-şirketlere her gün yenileri ekleniyor. İşten çıkarmalar artıyor” dedi. 

-Yoksulluk sınırı 6.237 TL-

Akyazı, KESK-AR’ın 2018 Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı çalışmasına göre; dört kişilik bir aile için açlık sınırının  2.214 TL’ye, yoksulluk sınırının ise  6.237 TL’ye ulaştığına dikkat çekti.

-Hükümet samimi değil-

‘Enflasyonla topyekun mücadele programında’ hükümeti samimi bulmadıklarını açıklayan Akyazı, “Çünkü önce hükümet doğalgaz, elektrik, benzin zamlarında indirim yapmamıştır.  Bordroluların vergi dilimlerinde  yüzde 15 indirime gitsin ki samimi olduklarına inanalım, zaten mücadele programı da işe yaramamıştır. Ekim ayı enflasyon rakamları ve yılsonu beklentileri ortadadır. Özel sektörden beklenti yeterli değildir. Döviz kurları gerilemiştir. Ailelerin gelirlerinin büyük bölümü petrol, su, ulaşım, doğalgaz ve elektrik faturalarına gitmektedir” ifadelerini kullandı.

-Yapılan zamlar geri alınsın-

Doğalgaz, elektrik ve akaryakıta yapılan zamların geri alınmasını isteyen Akyazı, “ Asgari ücretli, işçi, emekli, memur ve ücretli tüm kesimlerin maaşlarına Ocak ayı beklenmeden, hemen şimdi yüzde 25 artış yapılmasını, bundan sonra aylık enflasyonun her ay maaşlarımıza yansıtılmasını, elektrik, doğalgaz, akaryakıt, gibi bakanlıkların yaptığı zamların geri alınmasını, krizleri fırsat bilenler için işten atmaların yasaklanmasını, asgari ücretlinin bile ikinci vergi dilimine girdiği mevcut vergi dilimi kaldırılmalı, yoksulluk sınırı bedelleri esas alınarak tekrar düzenlenmesini istiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.