Zafer Havaalanı demiryoluyla Eskişehir'e bağlanacak

Eskişehir’de bulunan Hasan Polatkan Havalimanı’na yapılan uçuşların Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya illeri arasında bulunan Zafer Havaalanı’na yönlendirileceği iddiası Eskişehir kamuoyundan tepki toplarken konu hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Zafer Havaalanı demiryoluyla Eskişehir'e bağlanacak
25 Mart 2022 Cuma 10:47

Zafer Havaalanı, Kütahya'ya 43 kilometre, Afyonkarahisar'a 60 kilometre, Uşak'a 101 kilometre ve Eskişehir'e 118 kilometre uzaklıkta. Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde bulunan Zafer, 1 milyonluk yolcu garantisinin 30 binini karşıladığı için zarar ediyor.

Zararı azaltmak kapsamında Eskişehir’e inen uçakların Zafer’e indirilmesi planlanıyor. Eskişehir’e gelen yolcuların yüzde 97’si yurt dışı kaynaklı uçuşlardan. Büyük çoğunluğu da Belçika’dan gelen Emirdağlılar oluşturuyor. Emirdağlıların da tepki gösterdiği karar tartışılırken yeni bir gelişme yaşandı.

Yayınlanan bir ÇED raporu ile Zafer Havaalanı'nın demiryolu ile Eskişehir'e bağlanacağı ortaya çıktı. T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait olan “Eskişehir Afyonkarahisar (zafer havaalanı bağlantısı dahil) Burdur-Antalya Demiryolu Projesi kapsamında yapılacak.

ÇED Raporu bilgilendirme yazısında “ESKİŞEHİR ili ODUNPAZARI, TEPEBASI, ilçesi sınırları içerisinde T.C DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yapılması planlanan ESKİŞEHİR-AFYONKARAHİSAR (ZAFER HAVAALANI BAĞLANTISI DAHİL) BURDUR-ANTALYA DEMİRYOLU projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, ÇED Yönetmeliği'nin 11. maddesi kapsamında Bakanlığımıza sunulmuş olup, inceleme değerlendirme süreci başlamıştır. Proje ile ilgili olarak 29/03/2022 tarihinde İDK toplantısı gerçekleştirilecektir. Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu
https://eced-duyuru.csb.gov.tr/eced-prod/duyurular.xhtml adresinde yer almaktadır. ÇED Raporu ilgililere ve kamuoyuna duyurulur” deniliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.