Zafer Bayramı Odunpazarı’nda coşku ile kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Odunpazarı’nda da coşkuyla kutlandı. Kutlamaların yapıldığı Cumhuriyet Parkı’nda Eskişehirliler sevilen sanatçı Mithat Körlerin seslendirdiği şarkı ve marşlarla coştu. Başkan Kurt ve konsere katılan binlerce Eskişehirli, hep birlikte marşlar söyledi. Ellerindeki Türk Bayraklarını sallayan Eskişehirliler, konser alanını adeta gelincik tarlasına dönüştürdü. Zaman zaman telefonlarının ışıklarını da açan Eskişehirliler, geceye bir yıldız gibi doğdu. Zafer Bayramı coşkusu, ses ve ışık gösterileri ile devam etti.

Zafer Bayramı Odunpazarı’nda coşku ile kutlandı
31 Ağustos 2021 Salı 12:52

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 99. yıl dönümü için özel bir kutlama programı hazırladı. Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirilen program ile 30 Ağustos Zafer Bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı.

Eskişehirliler Türk Bayrakları ile konser alanını ve Cumhuriyet Parkı’nı doldurdu. Evleri konser alanının yakınında olan vatandaşlar ise Zafer Bayramı coşkusuna, evlerinin balkonlarından eşlik etti. Kutlama programına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı. Kutlamalar, Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Çocuk ve Gençlik Korosu konseri ile başladı. Gönül Onar yönetimindeki koro, bir birinden güzel şarkı ve marşlar seslendirdi. Çocuk ve Gençlik Korosu, son dönemlerde meydana gelen orman yangınlarına dikkat çekmek için ‘Tohumlar fidana, fidanlar ağaca’ adlı şarkıyı seslendirirken, koristlerden Zeynep Erva Doğan ise kendi yazdığı şiiri okudu.

Çocuk ve Gençlik Korosunun ardından Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Halk Dansları ve Modern Dans Ekibi sahneye çıkarak, muhteşem dans gösterisi sergiledi. İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan bu gösterilerden sonra, Zafer Bayramı coşkusu Eskişehirli sevilen sanatçı Mithat Körler’in konseri ile katlanarak devam etti. Sahnede birbirinden güzel ve sevilen şarkıları seslendiren Körler, konser alanını dolduran Eskişehirlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

“ŞEHRİMİZİN AĞABEYİ ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANIMIZ KAZIM KURT’A DA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Konserine ‘Ben de özledim’ adlı şarkı ile başlayan Körler, sahnede yaptığı konuşmada Eskişehirli olmanın başka bir duygu olduğunu söyledi. Sahneden maske ve mesafe çağrısında bulunan Körler, “Eskişehir’in kabinde her zaman için ayrı bir sevda vardır. Bu sevdayı 30 Ağustos gecesinde sizlerle paylaşmak için geldik.  Hemşehrilerimizle Cumhuriyet Parkı’nda bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün şarkılar, marşlar söyleyeceğiz. 30 Ağustos ruhunu, coşkusunu sizlerle birlikte yaşamak için buradayız. 30 Ağustos 1922’de Büyük Önder Atatürk’ün ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’ diye haykırmasının üzerinden 99 yıl geçti. Şanla, şerefle 99 yıl geçti. Kalbimizde çok ayrı bir yeri olan büyük Atatürk’ü de çok özledik. Sizlerle birlikte, O’nun çizdiği yoldan emin adımlarla gitmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür anlamlı gecelerin doya doya yaşanmasını sağlayan, Eskişehirspor’a da büyük destek veren şehrimizin ağabeyi Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt’a da teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmasının ardından şarkılarına devam eden Körler, zaman zaman sahneden inerek konseri izleyen seyircilerin yanına gitti. Körler’in seslendirdiği şarkı ve marşlara Eskişehirliler Türk Bayraklarını sallayarak, hep bir ağızdan eşlik etti. Körler, Zafer Bayramı coşkusunun katlanarak arttığı konserini İzmir Marşı’nı söyleyerek bitirdi.

“BU BAYRAMLARI SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ”

Konser sonunda sahneye çıkan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehirlilerin Zafer Bayramını kutladı. 30 Ağustos’un ‘milletin egemenliği' için atılmış en önemli adımlardan olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, “Bugün Türkiye’nin en önemli bayramlarından birini kutluyoruz. Milli bayramlar da başı, kulağı ağrıyanlar; hastalananlar bu kalabalığı inadına görmeli. Biz, bu bayramları sonsuza kadar yaşatacağız. 30 Ağustos, Cumhuriyete giden en büyük yol. Ben bu bayramı kutluyorum. Bu geceyi coşkulu biçimde geçirmemize vesile olan Mithat Körler’e de teşekkür ediyorum” diye konuştu.  30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu konserin ardından Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirilen ses ve ışık gösterileri ile sürdü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.