Yüzlerce dilekçe Başbakanlığa gönderildi

Türk Eğitim Sen Eskişehir 2 no’lu Üniversite Şubesi tarafından başlatılan dilekçe kampanyasında, ‘’Yardımcı hizmetler sınıfı kamu görevlilerinin bir üst kadroya nakledilmesi ve durumlarının ivedilikle iyileştirilmesi için’’ toplanan yüzlerce dilekçe Başbakanlığa gönderildi.

Yüzlerce dilekçe Başbakanlığa gönderildi
03 Nisan 2018 Salı 12:16

657 sayılı kamu çalışanları yasasına tabi çalışan ‘’Yardımcı hizmetler sınıfı kamu görevlilerinin bir üst kadroya nakledilmesi ve durumlarının ivedilikle iyileştirilmesi için’’ Türk  Eğitim Sen tarafından başlatılan dilekçe kampayasında, toplanan yüzlerce dilekçe Başbakanlığa gönderildi.

Dilekçeleri yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarla beraber; PTT Kanalıyla Başbakanlığa gönderen Türk Eğitim Sen Eskişehir 2 no’lu Üniversite Şube Başkanı Gürol Yer konuyla ilgili şunları söyledi:  ‘’Çalışma hayatında son süreçte çalışanlara yönelik hükümet tarafından bazı kararlar hayata geçirilmektedir. Taşerona kadro, Şehit yakınlarına görev tanımı, 2828 sayılı yasada yapılan Yurt Çıkışlı Kamu çalışanlarına yönelik yapılan düzenlemelerin yanında, en acil taleplerimizden olan ve her ortamda dile getirdiğimiz ‘’657 yardımcı hizmetler çalışanlarının durumlarının düzenlenmesi ve iyileştirilmesi için’’ Sendika Genel Merkezimizin ülke çapında başlattığı ve 26 Mart tarihinde biten sendikalı, sendikasız, yada başka sendikada olan tüm kamu çalışanlarını kapsayan topladığımız yüzlerce dilekçeyi, bugün buradan Başbakanlığa gönderiyoruz. Beklentimiz taşerona kadro uygulamasının hayata geçtiği süreçte; iyice ara pozisyon durumuna gelen ve sıkıntılar yaratan  ‘Yardımcı hizmetler kadrosunun tümden kaldırılıp, bu kadro sahibi çalışanların bir üst kadro olan Genel İdari Hizmetler, yada öğrenim durumuna göre Teknisyen kadrolarına nakil edilmelerini’  talep ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ve bazı kurumlarda Kanun Hükmünde Kararnameyle uygulamaları olan bu duruma biran önce çözüm beklemekteyiz. Konuyla beraber 2 Nisan itibarıyla ilan edilen 4-C çalışanların, 4-B statüsüne geçirilmesiyle ilgili söylenenlerin maalesef hayal kırıklığı yarattığını, değişenin  yalnızca kağıt üstünde C nin B olmasıdır. Yani 4-C çalışanlarının mağduriyetleri devam ettirilmiştir. Konuyla ilgili geniş bir açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağız’’

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.