Yunus Emre muhteşem bir gece ile anıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatrolarının ve Senfoni Orkestrasının işbirliği ile yeni sezonun ilk kapalı salon etkinliği Yunus Emre Yılı Özel Konseri oldu. Ölümünün 700. yıl dönümünde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde düzenlenen anma konserine Eskişehirliler büyük ilgi gösterdi.

Yunus Emre muhteşem bir gece ile anıldı
12 Eylül 2021 Pazar 14:40

Yeni sezon çalışmalarına devam eden Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası geçtiğimiz yaz boyunca sürdürdüğü açık hava etkinliklerinin ardından kapalı salonda Yunus Emre’yi anmak için seyirci ile bir araya geldi.

Yunus Emre’nin eserlerinin seslendirildiği konser rejisör Murat Atak’ın “Selam olsun Anadolu’nun orta yerinden, bu toprakların bağrından dünyaya seslenmiş Yunus Emre’ye” sözleri ile başladı.  Konser sonrasında oyuncuları tek tek tebrik eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Bu akşam çok mükemmel bir program izleme şansına sahip olduk. Yunus Emre 700 yıldır bizlere hep ışık tuttu. Bizler de bugüne kadar hep onu dinledik. Devlet operamızın, şehir tiyatrolarımızın, senfoni orkestramızın sanatçılarını ayrı ayrı kutluyorum. Murat Atak Hocamızı bu konseri hazırladığı için tebrik ediyorum. Bu gösteriyi Ankara’da ve diğer illerimizde sahneleme şansımız olursa kendimi çok bahtiyar hissedeceğim” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, konserde sahne alan sanatçılara plaket ve Yunus Emre heykelciği hediye etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.