Yunus Emre 2019 Ödül Töreni, ESO’da gerçekleştirildi

Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) katkılarıyla Eskişehir Tanıtım Grubu (ETG) tarafından "Yunus Emre 2019 Ödül Töreni" ESO Hizmet Binasında gerçekleştirildi. Ödül töreni kapsamında ayrıca duayen sanayici İnan Kıraç’ın katılımıyla bir de vefa programı düzenlendi.

Yunus Emre 2019 Ödül Töreni, ESO’da gerçekleştirildi
26 Şubat 2019 Salı 23:07

Törende Konuşan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, “Eskişehir milyonlarca yıl medeniyetlere ev sahipliği yapmış çok önemli değerler bulunduran eğitimli insanları, ufku açık sanayicileri ile inovasyonları ve devletimizin devasa kamu yatırımları ile Anadolu’nun parlayan yıldızdır (.) Sayın milletvekilleri, sanayiciler, özel sektör kuruluşları ile parlayan yıldızımız daha da parlayacak” dedi. 
Törende konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş ise, Eskişehir’i farklı ve güçlü kılan özelliğin çok kültürlü bir altyapıya sahip olması olduğunu belirterek, “Demokrasinin beşiği, hoşgörü ve uzlaşmanın kentidir Eskişehir. Eskişehir’in kimliğinde sadece Aş ve iş için gelenler değil, Eskişehir’i kendilerine vatan yapmak için gelen insanlar vardır” dedi. 
“Eskişehir, Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren güçlü sanayisi ile genlerinde her zaman üretmek ideali bulunan bir kenttir” diyen Kesikbaş, şöyle devam etti;
“Eskişehir Sanayi Odası olarak misyonumuz, milli mücadelemiz daha çok üretmek ve ürettiğimizi ihraç etmektir. İstihdam yaratmak, marka inovasyon ve tasarım odaklı çalışmalar gerçekleştirmek, nitelikli işgücü eğitimi imkânları sağlamak gelecek nesle bırakacağımız en değerli hazinemiz ve mirasımızdır. Eskişehir Sanayi Odası 700 üyesi, 60 bin üzerinde çalışanı ile, 9 milyar dolar yarattığı ekonomi, 2,5 milyar dolar ihracatı, geleceğe umutla bakan pırıl pırıl şirketleri ile bu milli mücadelenin en önemli kurumudur.”
Konuşmasında Eskişehir için önemli bir konuda destek isteyen Kesikbaş, “Devlet büyüklerimiz hazır burada iken Eskişehir’in tren yolu ile Gemlik, Bandırma limanlarına bağlanması Eskişehir’in en önemli problemidir. Zira bu tren hattı, ihracatımızı en kısa zamanda iki katına çıkarabilecek, yatırımların Eskişehir’e gelmesini sağlayacak hayati bir projedir. Bu vesile ile, Eskişehir’imiz için çalışmış yatırım getirmiş, getirilmesine vesile olmuş devlet büyüklerimize, özel sektör mensuplarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 


Eskişehir’imiz her şeyden kıymetli
Ödül töreninde konuşan ETG Başkanı Orhan Arat, “Gönüllü sivil toplum örgütü olarak şehrin sahip olduğu potansiyel değerler ile yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması hedefi ile 2011 yılından beri faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ile kentin geleceği için kişi ve kurumların ilimiz için cesaretlendirilmesi, fikir alışverişi yapabilecekleri ortak zeminler oluşturma hedefindeyiz. Ödüller ile paydaşlar arası iletişimin kuvvetlendirilmesi ve kentin geleceğine yön verecekler çevreleri bir araya getirmeyi amaçlıyor ve bu doğrultuda çabalıyoruz. Çünkü her şeyden kıymetli bir Eskişehir’imiz var. Bu kent bize ihtiyacımız olan her şeyi sundu ve sunuyor. Artık bizim de bu kente bir şeyler vermemiz gerekiyor. İlimizin tanıtılması markalaştırılması için kurum ve şahsiyetlerin, hafızalara kazınarak yarattıkları değerler için teşekkür ediyorum. Eskişehir sporumuz da bir diğer değer ve sahip çıkmak gerekir. Bu yıl tören için memleketimiz Eskişehir’de buluştuk. ESO katkıları ile İnan Kıraç adına düzenlenen vefa ve ödül töreninde 2018 tarihi itibari ile şehrimize katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara ödüllerimizi takdim edeceğiz.” dedi.
Eskişehir ülkemize model olacak
ESO ve ETG tarafından düzenlenen etkinlikte Vefa ödülünün sahibi olan İnan Kıraç tören sonunda, “Biz muhakkak büyümeliyiz. Fakat eğitimsiz, kültürsüz ve az okursak ne yazık ki bu büyümeyi başarmak çok zor olacak. Bu nedenle ne olur çocuklarımızı iyi okutalım ve bu memlekette sevgi içinde olalım. Ben 10 sene Eskişehir’de yaşadım. Eskişehir’de yaşadığım o hali ile bugün ki geldiği yeri mukayese ettiğimde çok mutlu oluyorum. Çok şanslıyız çünkü babamız 20 yıla yakın Eskişehir’de çalıştı. Vehbi Koç’ta çok severmiş Eskişehir’i bu iki kişinin Eskişehir tutkusu ile Eskişehir’de sanayi tesisi kurdular. Sanayimize sahip çıkalım, el ele hep beraber büyüyelim. Bunun yanında kültür sanat olmadığı zaman ülkeyi geliştirmek yine de mümkün olmuyor. Eskişehir’deki kültür, sanat, eğitim alanları Türkiye’ye model olarak çok büyük bir örnek. Siz sanayiciler güzel modellersiniz onu muhafaza edin.” diye sanayicilere yönelik konuştu.
İnan Kıraç’ın ağabeyi Can Kıraç’ta, “Büyük mutluluk duyuyoruz! bu mutluluğu İnan ile paylaşmak benim için büyük onurdur. Bizim Kıraç ailesinde ağır abi İnan’dır. Ben onun kardeşi olarak bu onuru onunla paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra Eskişehir’e sporda, sanatta, bilimde, eğitimde önder olan, toplumsal fayda sağlayan, şehre ve ülke ekonomisine katkı sağlayan, özgün, yenilikçi, etik değerlere sahip çıkan firma, kişi, kurum ve kuruluşlara vefa ödülleri takdim edildi. Ödül alan isimler ise şöyle oldu:
Yılın Bürokratı Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak
Eskişehir'in Türkiye'ye daha çok tanıtılması için ellerinden geleni yapan Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş 
Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler
Eskişehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Zeydan
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli
Sarar Giyim San A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar
Arçelik
Film Kral Midas’ın Hazinesi
Dizi Savaşçı
Gürel Aykal
Hüseyin Erbay
Kanal 26
Sakarya
2 Eylül
Müzik Performans Ankara Devlet Opera ve Balesinden Tenör Doç. Dr. Ömer Türkmen
Prof. Dr. Ramazan Durmaz
TEGV Suna Kıraç anısına TEGV İl Müdürü Serpil Öztürk
ETİ Arkeoloji Müzesi
Eskişehir Lüle Taşı Tanıtım gurubu Başkanı Behçet Aktaş
Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa
Sümeyye Boyacı
Nabi Avcı
Erol Tabanca 
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Metintaş 
Avrupalı Eskişehirliler Dernek Başkanı Mehmet Eser
Azerbaycanlı Heykeltıraş ve Unesco Sanatçısı Senan Eynullayev
Can Kıraç ve İnan KIRAÇ Onur Ödülü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.