YÜCEL: ŞEKER FABRİKALARI SATILMASIN,BİRLİKLERE VERİLSİN

İyi Parti Eskişehir İl Başkanlığı, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili Taşbaşı Kültür Merkezi’nde panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak katılan İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Şeker Fabrikaları Eski Genel Müdürü Seyit Yücel "Şeker fabrikaları satılmasın, Birliklere verilsin" dedi.

YÜCEL: ŞEKER FABRİKALARI SATILMASIN,BİRLİKLERE VERİLSİN
23 Mart 2018 Cuma 14:15

İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Şeker Fabrikaları Eski Genel Müdürü Seyit Yücel, Eskişehir’de konuştu. Yücel, şeker fabrikalarının zarar ediyor’ söylemlerine katılmadığını, kendi Genel Müdürlüğü döneminde 30 trilyon zarar eden şeker fabrikalarının ilk yıl 50, ikinci yıl ise 237 trilyon (milyon) kara geçirildiğini ifade etti.

HEM YERLİ, HEM MİLLİ OLSUN

Şeker fabrikalarının birliklere devredilmesini isteyen Yücel, şunları kaydetti:  Özelleştirmeye karşı değiliz. Özelleştirilsin. Özel sektöre saygımız var. Yalnız biz diyoruz ki; ‘Bunları alacak olanlar yerli ve milli sermaye sahibi olsun.’ Alanlar, yerli ve milli sermaye sahipleri olsunlar ki, haysiyetiyle, şerefiyle, işçinin, çiftçinin, memurun hakkını bilerek ve gözeterek işlevi sürdürsün. Hem yerli ve milli olsun, hem de parasının kaynağı belli olsun. Öyle dört günde falanca yerden torpille, ‘Şu işi yaptım, Türkiye’nin süper zengini oldum’ diyen adama da verilmez Şeker Fabrikası.  Yerli, köklü, gerçekten kapısını açıp içeriye girdiği işletmeyi ‘daha iyi nasıl yapabilirim,  işçinin, memurun, çiftçinin hakkını nasıl savunabilirim, dünya şeker borsasını nasıl takip ederim, Türkiye’deki şeker ihtiyacını nasıl sağlam bir şekilde giderebilirim’ diye düşünenlerden olmalı.  Birliklere verilsin. İşinin sahibine verilsin. Çiftçilere verilsin. İşçilerimizden oluşacak konsorsiyumlara verilsin. Ben her işimi bırakıp, bedava danışmanlık yapmaya hazırım. Bu bir aşktır, sevdadır. Bu topraklarda pancar ekilsin, bizim fabrikalarımız kendi pancarını işleyerek sağlıklı, tertemiz şekerimizi üretsin.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.