“YOL KALMADI TERMİK SANTRAL” VERELİM

SONER UÇAK YAZDI...

“YOL KALMADI TERMİK SANTRAL” VERELİM
18 Şubat 2020 Salı 11:09

AK Parti, Eskişehir’i bir teferruat olarak görme alışkanlığına devam ediyor. Haritada rengi geçen yerel seçimlere kadar diğer illerden farklı olan bir kentin “ben buradayım” diye bağırmasına rağmen teferruat olarak görmekten vazgeçmedi, geçemedi bir türlü.  

Kentler arasındaki gelişmişlik yarışını binalar ve yollardan ibaret gören AK Parti Eskişehir temsilcileri de, çevre illerdeki yol ve binaları sadece Eskişehirlilere göstererek, AK Parti genel merkezinin Eskişehir’i görememesine ciddi katkı sundu ve sunmayı sürdürüyor.

Eskişehirlinin derdini anlatmadaki ısrarını, AK Parti de anlamamak konusunda bir hayli tecrübe sahibi anlayacağınız.  

Kentin can alıcı sorunlarından olan su sorunu yokmuş gibi davranabiliyor AK Parti, yetmezmiş gibi yeni bir sorunu şıp diye kentin göbeğine yerleştirmekten zerre imtina etmiyor.

Kaç vakittir tartışılan termik santral zannediyorum basit bir örneği.

Gelecek nesillere bir avuç toprak, biraz temiz çevre bırakmayı  en hakiki insani davranış olarak gören Eskişehirlilerin “istemiyoruz” haykırışına, “ama ekonomi gelişecek, ama para kazanacaksınız, ama istihdam sağlanacak” diyerek, Eskişehirlinin önüne sunuyor.

Hiç görmeyeceğimiz bir nesle temiz toprak, hava, su bırakma isteğinin nedenini anlamadığı gibi, bunların para ile değiştirilebileceğine duyduğu sonsuz inancın sonucu olarak, termik santrali zırt pırt Eskişehirlilerin önüne koyuyor.  

Yetmez elbette, AK Parti, en çok övündüğü yol mevzusunda yolu Eskişehir’e düştüğü vakit anlaşılması zor bir basiretsizliğe yelken açıyor.

Çevre yolundan,  Seyitgazi yoluna, Sarıcakaya yolundan, Alpu yoluna kadar çözüm üretmeme veya daha doğrusu görmezden gelebilme yeteneği apayrı bir karakteristik durum zannediyorum.

Bu yolun AK parti’yi nereye götüreceği AK Parti ve Eskişehir temsilcilerin sorunu.

Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolu Cumhurbaşkanlığı 2020 Yatırım Programı’nda yer almaması Termik santralin ise tüm itirazlara rağmen yer alması Eskişehir’in sorunu olarak karşımızda duruyor.

Oysa ki, Ocak ayında gerçekleştirilen İl koordinasyon Kurulu toplantısında Karayolları 4. Bölge müdürü İlhan Aytekin, , Seyitgazi Kırka yolunun projesinin hazır olduğunu Cumhurbaşkanlığı yatırım programına girmesi halinde yapım sürecini başlatacaklarını söylememiş miydi?
 

Fakat zannediyorum, mevzu ne projenin hazır olması, ne bütçenin yeterli olmaması.

AK Parti’nin Eskişehir’e ve Eskişehir’in sorunlarına samimi bir yaklaşım göstermeye hazır ve nazır olması ile alakalı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.