YILMAZ HOCA’DAN ÇAĞRI: YEREL BASINIMIZA SAHİP ÇIKIN

Eskişehir Büyükşehir belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Eskişehirlilere seslendi: Yerel basınımıza sahip çıkalım

YILMAZ HOCA’DAN ÇAĞRI: YEREL BASINIMIZA SAHİP ÇIKIN
22 Ocak 2020 Çarşamba 17:54

Ekonomik kriz nedeniyle basının zor bir süreçten geçtiğini belirten Büyükerşen, “Ekonomik krizin her alanda kendini hissettirdiği şu günlerde özellikle yerel basınımız da zor günlerden geçiyor. Yerel gazete sahiplerimizin aldığı ortak karar ile şehrimizde günlük çıkan 8 gazetemiz yayın hayatlarına 16 değil 12 sayfa olarak devam edecek.

Kağıt, baskı ve boya gibi maliyetlerin yükselmesi ve reklam ile ilan gelirlerinin de düşmesiyle Türkiye’de yerel basının en güçlü olduğu kentlerden biri olan Eskişehirimizde bile yazılı ve görsel medyayı çok daha zor günler bekliyor. Kamu kuruluşları olarak gazetelerimize belirli ölçüde destek olmaya çalışsak da mevcut basın yasasının yeniden düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum.

Kıymetli hemşehrilerimizden de yerel basınımıza sahip çıkmalarını ve yaygın basın kadar yerel basınımıza da ilan-reklam vererek veya gazete satın alarak destek olmalarını özellikle rica ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.