Yılmaz Hoca ziyaret edilecek mi?

Anadolu Üniversitesi'nin kurucu Rektörü Yılmaz Büyükerşen unutuldu mu?

Yılmaz Hoca ziyaret edilecek mi?
10 Şubat 2020 Pazartesi 11:35

Bir kaç gün önce Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Çomaklı ve öğrencileri Prof Dr. Orhan Oğuz’u ziyare etti. Ziyaret sonrasında Üniversite tarafından geçilen haber metninde, Prof Dr. Orhan Oğuz, Anadolu Üniversitesi kurucusu olarak belirtildi. Oysaki Orhan Oğuz Eskişehir eğitim dünyasına sayısız katkılar da bulunmuş olsa da, Anadolu Üniversitesi’nin kuruluşunda imzası bulunan ve kurucu rektörü olan kişi Yılmaz Büyükerşen olmuştu. Anadolu Üniversitesi altında çalışmalarını sürdüren Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) ise konu ile ilgili haberleri kendi sosyal medya hesabından paylaşırken Anadolu Üniversitesi'nin kurucu rektörü Prof. Dr. Orhan Oğuz'u ziyaret ettik. Bize bıraktığı emaneti hep daha ileri taşıyacağız.” demesi de dikkatlerden kaçmadı. Konuyu bugünkü köşe yazısında ele alan Gazeteci Ali Baş ise “Anadolu Üniversitesi ile Marmara üniversitesi aynı yasa ile aynı tarihte kuruldu. Resmi gazeteleri açıp bakabilirsiniz. 1982 yılında Marmara Üniversitesi’nin kurucusu olarak Prof. Dr. Orhan Oğuz, Anadolu Üniversitesi’nin kurucusu olarak Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen atandı…

Orhan Oğuz hocamız, Marmara Üniversitesi’nin kurucusudur ve bu nedenle kendisi gurur kaynağımızdır. Aynı anda iki üniversite kurmadı. Anadolu Üniversitesi’ni Yılmaz Büyükerşen kurdu!

Ancak sistematik bir şekilde, bu gerçeğin üstü yıllardır örtülmek isteniyor. Sanırım kurucuları pek sevmiyoruz!

Ama bu tarihin ve hayatın gerçeğini değiştirmez!” diyerek, konuya dikkat çekti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.