YILMAZ HOCA DUYURDU: EN HAKLI MÜCADELEDE BİR KEZ DAHA KAZANDIK

KÜTAHYA'nın Gediz ilçesi Murat Dağı’nda özel bir şirkete ait tesislerde siyanür kullanılarak altın ve gümüş araması yapılması için hazırlanan ÇED raporunun onaylanması ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin de müdahil olduğu davada mahkeme ÇED olumlu kararını iptal etti.

YILMAZ HOCA DUYURDU: EN HAKLI MÜCADELEDE BİR KEZ DAHA KAZANDIK
20 Aralık 2019 Cuma 16:53

 Siyanürün Eskişehir'de Porsuk Çayı’nın yanı sıra Gediz, Banaz çaylarıyla Ankara'nın aralarında bulunduğu 7 kenti etkileyeceği öne sürülürken, raporun iptali için Kütahya Bölge İdare Mahkemesine aralarında Ak Partili Gediz Belediye Başkanlığı'nın bulunduğu 60 başvuru yapılırken mahkemenin ÇED olumlu raporunu iptal ettiği bildirildi. Haberi sosyal medya hesabından en güzel ve en haklı mücadelelerden biridir yaşam mücadelesi diyerek duyuran Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen şu ifadelere yer verdi: En güzel, en haklı mücadelelerden biridir yaşam mücadelesi..

Ve biz bir mücadeleden daha zaferle ayrıldık! İptali yönünde tarafı olduğumuz Murat Dağı davasında mahkeme ÇED olumlu kararını iptal ederek, çok önemli su kaynaklarını barındıran Murat Dağı'nın yok olmasına izin vermedi.



Bu karar ile Porsuk Çayı ve Gediz başta olmak üzere iç Ege ve İç Anadolu tarım havzasını besleyen bu bereketli topraklar kirletilemeyecek. İnanıyorum ki şehrimizin en bereketli topraklarına kurulması planlanan kömürlü termik santral projesi de en kısa sürede iptal olacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.