Yılmaz Hoca Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı yılmaz Büyükerşen, Fox TV’de yayınlanan Çalar saat programının konuğu oldu. Yılmaz Hoca ülkenin gidişatını iyi görmediğini bir an evvel sandığın gelmesi gerektiğini belirtirken, Cumhurbaşkanı adayı olarak aklından geçen ismin partisinin genel başkanı olduğunu söyledi.

Yılmaz Hoca Cumhurbaşkanı adayını açıkladı
16 Aralık 2021 Perşembe 10:40

Ülkede gidişatın iyi olmadığını belirten Büyükerşen,  “Artık sandığın gelmesi lazım diye düşünüyorum. Türkiye’nin bu anlayış ile devam etmesinin imkanı yok. Kişisel olarak görüyorum ki gidiş hiç değil” dedi.  Belediye olarak tam bir sosyal belediyecilik yapma dönemine girdiklerini belirten Büyükerşen, Halk Süt, halk yumurta ve halk ekmek ile vatandaşlara katkı sunmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, vatandaşların ekmeğin yanına neyi katık yaptıklarını gerçekten merak ettiğini söyledi. “

Doların yükselişi karşısında belediyenin dış borcunun her geçen gün arttığını belirten Büyükerşen, “Hükümetin, Cumhurbaşkanın bütçesine biraz daha ödenek koyup bu kur farklarını karşılasınlar, çünkü bizim suçumuz değil bu kurlardaki artış. Hazine ödemeli… Bazı aylar ben memur ve işçi maaşlarını ödemekte zorluk çekiyorum” diye konuştu.

Gençler yurt dışına gitmesin

İsmail Küçük Kaya’nın yurt dışına giden gençlerin durumu ile ilgili olarak yönelttiği soru üzerine Büyükerşen, gençlere çok önemli bir öğütte bulunacağını belirterek, “Onlara dışarıya gitmeyin biraz daha sıkın dişinizi öğüdünde bulunmak istiyorum. Karanlıklar dağılacak aydınlığa kavuşacağız. Ümitsiz olmasınlar. Türkiye mutlaka bu güçlükleri aşacak. Sıfır ordusu varken Mustafa Kemal Atatürk ordu kurarak yedi düvele karşı savaştı. Mustafa Kemal herşeyi değiştirip uygar bir ülke kurduysa onun gençleri ona olan borcu ödemeli. Biraz daha dişlerini sıkmalı seçmenlik gücünü ellerinden bırakmamalılar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı kim?

Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı sorusunu da yanıtlayan Yılmaz Büyükerşen, “Bana sorarsanız kendi partimin genel başkanı derim. Diğer partideki arkadaşlar da doğal olarak kendi başkanlarını isterler” diyerek, doğru olanın yapılacağından kuşku duymadığını ifade etti.

Belediyeler başarılı olacak mı?

Küçükkaya, Büyükerşen’in 20 yıllık başarısını işaret ederek Millet İttifakı’nın diğer belediye başkanlarının aynı başarıyı yakalayıp yakalamayacağı sorusunu yöneltmesi üzerine, “11 büyükşehir başkan arkadaşlarımızı tanıyorum. Hepsi çok başarılı olacaklar. Hepsi çok idealist. İnanılmaz biz özveri ile çalışıyorlar. Ben hepsinin başarılı olacağından hiçbir şüphe duymuyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.