Yılmaz Büyükerşen kesinlikle aday...

Kimi zaman bir kentin tercihinden öte, bir lotoymuş gibi hoca aday olacak ya da olmayacak bahsinde Yılmaz Hoca’nın aday olmayacağına bahsi basıp, pervasızca hareket edenler ile “yeniden aday olursa” diyerek biraz daha temkinli davrananların çok ötesinde bir yerde Yılmaz Hoca’nın yeniden aday olacağını çok net bir şekilde gördüm.

Yılmaz Büyükerşen kesinlikle aday...
31 Ağustos 2022 Çarşamba 00:38

Yılmaz Büyükerşen bir sonraki yerel seçimlerde, yani 2024 yılında yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday. Bu tahmin ne Hakkı Sağlam’ın rüyaları, ne de Yılmaz Büyükerşen’in kararı sonrası konum almayı bekleyenlerin kılı kırk yaran hesaplarına dayanıyor. Kimi zaman bir kentin tercihinden öte, bir lotoymuş gibi hoca aday olacak ya da olmayacak bahsinde Yılmaz Hoca’nın aday olmayacağına bahsi basıp, pervasızca hareket edenler ile “yeniden aday olursa” diyerek biraz daha temkinli davrananların çok ötesinde bir yerde Yılmaz Hoca’nın yeniden aday olacağını çok net bir şekilde gördüm.

30 Ağustos zafer bayramı kutlamaları sonrasında eve girer girmez yazıyorum bu yazıyı.

Büyükerşen’e insanların koşulsuz sevgisine her ortamda şahit oluyorsunuzdur belki. Belki de o rutin sevgi gösterilerine denk geldim bilmiyor, bilemiyorum. Ancak, insanların Yılmaz Büyükerşen’e duyduğu sevgi olduğu gibi yerinde duruyor. Belki de ülkenin gidişatından kaynaklı artmışa benziyor.  Dile kolay; 20 küsur yıl sonrasında ne bir yüz eskimesi, ne bir bıkkınlık. Aksine daha fazla Yılmaz Hocacılık kentte vücut buluyor.

 İnsanların, tekne ile Porsuk üzerinden geçen Büyükerşen’in selamına verdiği karşılığı izliyorum.

 İçten, samimi…

 7’sinden 70’ine herkes Yılmaz Büyükerşen ile göz teması kurma telaşı içerisinde.

O el sallıyor, onun el salladığı taraftan yüzlerce el aynı anda havaya kalkıyor.

Neredeyse her demecine “Eskişehirliler isterse” ile başlayan Büyükerşen’in bu nedenle adaylığına kesin gözüyle bakıyorum.

 Belki, partisinin tavrı Büyükerşen için önemli. Belki, ülkenin siyasi konjonktürü yine Büyükerşen’in adaylık kararında ciddi bir paya sahip. Ancak, ben Büyükerşen’in zafer kutlamalarında kendisine el sallayan halkın ağzından çıkacaklara daha büyük önem vereceğini ve o insanların Yılmaz Büyükerşen’in başkanlığında ısrar edeceğini düşünüyorum.

Peki neden Yılmaz Büyükerşen:

Eskişehir, bir kentin kimlik kazanmasında yöneticisinin pozitif katkısını en çok gözler önüne seren şehir konumunda zannediyorum. Dolayısıyla insanlar bu kimlikle Yılmaz Büyükerşen’i özdeşleştirmiş durumda. Ya da Yılmaz Büyükerşen’i o kimlikle.

Ve haliyle insanlar kentlerinden vaz geçmek istemiyor, dolayısıyla Yılmaz Büyükerşen’den de…

Büyükerşen, Eskişehirlileri dinlerse yeniden aday olması kaçınılmaz. Ancak politikanın girift yollarında seslerde kaybolabiliyor belki de duyulmuyor. Zaman gösterecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali turhan - 2 yıl önce
Hocam kalıtelı sıyasetcı. Döneklerın yaptıklarını yapmıyor sözunde durup iki oynamıyor. Ben bir milli göruşcu olarak aday olmasını destekliyorum Odunpazari na ıyı bır adayla sıler supurur hatta tatılden el sallayarak kızanlar olacak ama önemi yok yurddişinda Eskişehir’den geldım dedınmı hocayı soruyor lar zaten karşisına cıkacak adayda yok Allah hayırlı ömürler versin inşllh tekrar aday olur
Avatar
Yasin sanli - 2 yıl önce
Keşke her ilde Büyükerşen gibi başkan olsa ama yok Allah hocaya sağlık sıhhat versin tekrar Eskişehir'e başkan olmayı nasip etsin Eskişehir li olmak bir ayrıcalık oldu sayesinde
Avatar
Ali Rıza Kaya - 2 yıl önce
Cumhur başkanı adayımız olsun
Avatar
Yusuf Mert - 2 yıl önce
Hocam,sakın bırakmayı deneme.Seni dinç tutan bu şehircilik aşkı.Yurt dışında yaşayan yabancılar da sizi soruyor.Allah sağlık versin.MaşAllah
Avatar
Recai Ünlüer - 2 yıl önce
Hocam etrafımızda herkez aday olmanızı ister bundan hiç şüphem yok, fakat her zaman zirvede bırakmak insanın ismini ölümsüzleştirir, artık yeter !!!... Eskişehirli'ler sizi daha kötü hatırlamasın, ulaşmış olduğunuz noktadan daha ötesine gidemezsiniz, insanlar eskisi kadar bilgili ilgili değil ve işin kötüsü toplum dahada cahilleşti, bırakın daha genç daha dinamik birilerine bundan sonra halkın içinde olacak sıcak temaslar kuracak bir başkana ihtiyaç var bunu şu saatten sonra siz yapamazsınız