Yıldırım: Eskişehir Valiliği'nden yanıt bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Nisan 2023 tarihinde Eskişehir’e yaptığı ziyareti izlemek isteyen iki gazeteciye akreditasyon verilmedi. TGS tepki gösterdi.

Yıldırım: Eskişehir Valiliği'nden yanıt bekliyoruz
18 Nisan 2023 Salı 13:18

Türkiye Gazeteciler Sendikası Eskişehir Temsilcisi Şenay Bilik Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştireceği Eskişehir programını takip etmek için başvuran 2 gazeteci meslektaşımızın akreditasyonunun neden gerçekleştirilmediğinin yanıtlanmasını bekliyoruz.

İki meslektaşımız Valilik tarafından yapılan bilgilendirme sonrasında gerekli bilgileri yazarak mail atmıştır, ancak sonrasında hiçbir gerekçe gösterilmeden akreditasyonlarının gerçekleştirilmediğini öğrenmişlerdir. Gazetecilerin akreditasyonuna engel bir durum mu vardı, varsa bu durum nedir? Valilik Basın Müdürlüğü’nün konuyla ilgili açıklama yapmasını bekliyoruz.

Gazetecilerin haber yapma hakkının ve basın özgürlüğünün engellenmemesi için mücadele eden meslek örgütleri olarak, bu tür olayların yeniden yaşanmaması için kurumları, daha duyarlı ve özenli davranmaya davet ediyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.